Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam bmw e36 320 i jak ja kupowalem to mi gosc gadał ze ma jakis włacznik czy przełącznik dyferencjalu do drifftu /?o co to chodzi i gdzie jest taki wlacznik czy jakas kontrolka jak to sprawdzic bmw z 91 roku,pozdro

____

Proszę o poprawne tytułowanie tematów w przyszłości, albo będę zamykał. Proszę przeczytać format na górze działu. mattiss

Opublikowano

Bzdura i tyle :mrgreen:

Dyfer moze miec opcje szpery ale to mechaniczne rozwiazanie brak elektroniki :norty:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Może chodziło mu o włącznik ASC. Ale przy wyłączonym ASC dyfer jak straci kontakt tylnej oponki to pomimo wyłączonego ASC kontrolka zacznie reagować i nici z driftu.Moja taka sugestia.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ale w e36 z 91 roku nie bylo asc, poza tym nie wiem czemu łączysz asc z dyferencjałem? asc się uaktywnia poprzez hamulce/elektronikę silnika (odciecie zapłonu itd)/przepustnicę

koleś wkręcał jak każdy sprzedawca, dziwne że ktoś to łyknął w ogóle

Opublikowano
Może chodziło mu o włącznik ASC. Ale przy wyłączonym ASC dyfer jak straci kontakt tylnej oponki to pomimo wyłączonego ASC kontrolka zacznie reagować i nici z driftu.Moja taka sugestia.

Juz predzej ten wlacznik to tak potocznie zwany PEDAŁ SPRZĘGŁA :twisted:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Juz predzej ten wlacznik to tak potocznie zwany PEDAŁ SPRZĘGŁA :twisted:

Ten przycisk przy drifcie jest bardzo potrzebny i bez niego ciezko cokolwiek zdzialac. Aha i nie zapominaj go szybko naciskac i puszczac przed zakretem ;)