Skocz do zawartości

Czarny dym z TDS a przepływomierz ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Auto mi strasznie zaczeło kopcić na czarno, usłyszałem teorje ze moze to być przyczyna uszkodzonego przepływomierza powietrza. Co o tym sądzicie ?? :modlitwa:
Opublikowano

ale czy TDS napewno ma przepływomierz :doh:

chyba że w e39 go dołożyli, bo w e34 napewno niema.

Czarny dym może mieć wiele przyczyn, ale najpewniejszą jest pompa wtryskowa - (nieszczęście tds'a).

Poszukaj w starych postach - było bardzo dużo o pompach w tds'ach

Czemu BMW ??? - wiem, ale nie powiem .....
Opublikowano

Dajesz sobie głowe uciąć, że w TDSie w E-34 nie ma przepływki :?: :lol: . Bo z tego co ja sie orientuje to nie było w niektórych wersjach Omegi ale wtedy TDS miał 100km (z 131km).

Kopcenie napewno nie jest winą przepływki. Stawiam na szczelność układu gumowych rur do i z Intercoolera...

Opublikowano
Najczęstszą przyczyną kopcenia są zużyte, niesprawne wtryskiwacze...

SPONSOREM MOJEJ NIEOBECNOŚCI SĄ BROWARY ŻYWIECKIE S.A. :)))

BMW-MADE BY WINNERS, MADE FOR FUN !!!!

Opublikowano

daję głowę że w mojej e34 nie ma przepływomierza i raczej we wszystkich tak jest. Ostatnio na przeglądzie diagnosta wyrokował że chyba mam coś z przepływomierzem (bo na gorąco silnik troche "faluje")

Troche się zdziwił jak poprosiłem żeby mi "to" pokazał bo ja ciemny :norty:

Napisz jeszcze przy jakich obrotach Ci kopci, bo jeżeli bucha jak ostro dasz po garach - zwłaszcza powyżej 3 tys - to normalne - to jest tylko dizel :8)

Czemu BMW ??? - wiem, ale nie powiem .....