Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam e36 COMPACT z 94roku i taki problem.

Rozładował mi się akumulator i po naładowaniu i zamontowaniu nie mogę odpalić auta.

Przestał działać centralny i oświetleni wnętrza też nie reaguje na otwieranie drzwi.

Zegary świecą się normalnie po przekręceniu kluczyka,tylko nie kręci rozrusznik.

Pytanie--Czy można jakoś domowym sposobem zlikwidować te odcięcia sterowane od centralnego zamka??

Pytanie2-Jak sprawdzić czy dochodzi zasilanie do sterownika centralnego zamka??

Wiem że było to już wiele razy poruszane na forum,ale nie podano przyczyny do takich usterek a wykonałem wszystkie porady z innych wątków-Przewody z klapy całe,bezpieczniki wymienione,włączniki w zamkach zdiagnozowane i dobre.

Opublikowano

witam

Kolego z tego co sie orientuje to centralny odcina zapłon a nie rozrusznik,przynajmniej u mnie tak było jak miałem problem z centralnym,moglem kręcić ale niebylo iskry.

Możesz powiedzieć które konkretnie bezpieczniki wymieniłeś?

Opublikowano

Wymieniłem bezpiecznik nr7 choć i tak był dobry a resztę wyczyściłem styki i posprawdzałem.

Kiedyś otworzyłem centralny przez zamek w bagażniku i też nie mogłem odpalić i objawy były takie same jak teraz,musiałem zamknąć i otworzyć zamkiem w drzwiach od kierowcy i wszystko było ok.

A może mi sie tylko wydaje że wtedy to pomogło.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

dzisiaj wypiełem moduł od centralnego i mogę już odpalić auto.

Zamówiłem nowy i zobaczymy co będzie po wymianie.

Opublikowano

Wymieniłem moduł i to samo co na starym,dalej nie mogę odpalić z podpiętym.

Co jest grane??

Jest jakiś warsztat w okolicach Jeleniej góry,który da sobie radę z czymś takim?