Skocz do zawartości

318i Oderwana osłona/obicie szyberdachu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie.. odpadła i została w środku (ta część z materiałem). Stało się to niby podczas zamykania dachu (taką już kupiłem). Dach uchyla się.. i otwiera ale już tylko do połowy.. Ciężko jest tam wsadzić rękę.. próbowałem zahaczyć pogrzebaczem ale siedzi tam dosyć sztywno i ma minimalny luz tylko. Rozbierając podsufitkę, zdjąłem ją.. w sumie tylko odczepiłem i zobaczyłem że ten mechanizm jest obudowany.. Miał ktoś już taki problem?

No i czy niezbędne będzie zdjęcie podsufitki ?;/ i jak najlepiej podchodzić do tego w sedanie.. podobno ciężko ją wyjąć...

Helppp

____

Poprawiłem tytuł. Proszę zwracać uwagę na poprawne tytułowanie. mod

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Poprawienie tematu chyba nie znaczące bo i tak brak odpowiedzi. Poradzę sobie sam bo jak to mówią.. umiesz liczyć licz na siebie :)

Pozdro

Opublikowano

Podepne sie.

Z szyberdachem to same problemy. U ciebie raczej innego wyjscia nie bedziesz mial jak zdjac podsufitke. Ja z reszta chyba tez bo w weekend odsunalem szyber(elektr.) i zasunalem kilka razy i bylo ok. Pozniej chcialem zamknac i niedomykal sie. Szpara z 1-2cm. Popukalem u gory w blache szyberdachu przy wcisnietym przycisku. Niby zamkniety, nie przecieka, ale nie da sie wogole uchylic do gory : :evil: :evil: :evil:

Tak wogole to widac, ze ciezko mu idzie,bo powoli sie zamyka. Jeszcze nasmaruje prowadnice a jak nie to pewnie cos z elektryka.

Moze ktos sie spotkal z czyms takim jak u mnie?