Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...
Opublikowano
piękny wykresik.kupiłem 2 dni temu e46 z takim samym silnikiem 204 KM i zastanawiam się nad chipowaniem... wszystko ok?nic się nie dzieje po programie ?
  • 1 rok później...
Opublikowano

czy ktoś zna dalsze losy tej modyfikacji.

sam się zastanawiam nad takim krokiem ale nie wiem jak będą się zachowywały wszystkie podzespoły i czy nie będzie problemów z elektroniką samochodu :D

z góry dziękuję za informacje.

Opublikowano
Słyszałem, że dość często po podkręceniu tego silnika ponad 230 KM, występują wibracje w układzie napędowym (kolega miał taką przypadłość).
Opublikowano
Taki silnik to nie można robić tylko trzeba bo innaczej się marnuje :-) Zdarzają się oczywiśnie dziwne sytuacje jak np. kumpel chipował żony Audi A2 1.4 TDI 75koni. Jak zrobili mu 105KM to im czasem w tryb awaryjny samochód wchodził. Ale zrobil korekte na 100 koników i teraz jest ok. Co samochód to przygoda dlatego najważniejsze jest zeby jechac do dobrego specjalisty. Bo jak slysze że niektórzy jadą do kogoś wgrać gotową mape za 500-600pln bo gdzies u kogoś innego działa i jeszcze bez pomiaru na hamowni to później dziwne rzeczy wychodzą.
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Ogólnie rzadko bywam na forach więc przepraszam za taką zwłokę

Auto miało zrobioną korektę po założeniu FMIC'a i wycięciu katów. Oto wynik

http://img580.imageshack.us/img580/158/skanowanie0004vh.jpg

Auto jeździło bez żadnych problemów. Jeździło bo miałem małą stłuczkę i niestety musiało iść dalej w świat

Jeśli ktoś będzie miał jakieś pytania to chętnie odpowiem proszę o prw