Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jestem posiadaczem X3 z 2009 z radiem Business CD ,ale bez navi. Mam w zwiazku z tym pytanie. Czy jesli dokupie sobie sam ekranik, to bede mogl miec na nim chocby funkcje radia?

Czy ktos moze ma w to miejsce wmontowany jakis inny, bardziej multimedialny sprzet, mieszczacy sie w fabrycznej ramce i nie wymagajacy wyjecia fabrycznego radia, tylko dzialajacy niezaleznie? Gdzie takie cos zrobic?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Podpinam się pod temat oraz jeszcze jedno pytanie, nie mam tego ekraniku, więc czy do używania jako nawigacji wystarczy dokupić ekranik czy caly moduł GPS ( jak mi kolega powiedział koszt ok 9000zl z ekranem...)

pozdrawiam

Opublikowano

Jeśli auto nie było wyp. w instalację do GPS (a wnioskuję, że nie było) to trzeba zacząć "od patyczków" czyli czeka cię zakup całości. Jeśli chodzi o koszta takiej operacji, to zakładając, że nie musisz robić tego w ASO mogą być one niższe niż 9k zł. Chociażby tutaj http://www.allegro.pl/item1065478860_bmw_z4_x3_nawigacja_professional_montaz.html znajdziesz to co Cię interesuje za "odrobinę" niższe pieniądze.

pzdr

• 5 lat później...
Opublikowano
Oglądałem ostatnio komplet monitor, radio, napęd do tyłu + wiązki nie wiem dokładnie czy wszystkie za 1900zł, nie kupiłem w powodu tego, że facet całość trzymał luzem na pace auta i na giełdę dojechało w stanie dalekim od ideału.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Tylko uważaj bo zdarza się że wciskają napęd nawigacji MK3 i twierdzą że działa a tak nie jest.

Musi być napęd MK4 czyli ten DVD

Opublikowano
Dzięki będę zwracał na to uwagę, ciężko niestety będzie trafić na komplet bo albo czegoś brakuje albo coś zniszczone :/
Opublikowano

Myślałem że napęd to napęd: zasilanie, mechanizm i sygnał na wyjściu

Nie przyglądałem się jak wyglądają złącza ale taka myśl się urodziła

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

też nad tym myślałem , bo czasem NAVI się przydaje. Czyli aby uruchomić to w aucie bez trzeba kupić:

1. napęd DVD MK4

2. monitorek kompletny

3. przewody

4. antenę??

Czy samochody bez NAVI mają mimo wszystko wyprowadzoną kostkę pod to urządzenie czy nie?

Opublikowano

oraz radio i moduł gps :cool2: :cool2: :cool2:

Koszt kosmiczny tego wszystkiego ale jak kto woli :mrgreen: :mrgreen:

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Myślałem że napęd to napęd: zasilanie, mechanizm i sygnał na wyjściu

Nie przyglądałem się jak wyglądają złącza ale taka myśl się urodziła

ten "napęd" to cały odbiornik GPS :)