Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

niestety muszę kolejny temat poruszyć z związku z moją bunią. Wydaje mi się że mi trochę pompa od wspomagania za głośno chodzi. Nie mówię tutaj o maksymalnym skręcie tylko nawet przy małym skręcie ona dość trochę wyje. czasem wyje głośniej od silnika(obroty rzędu 1500 - 2000). No i oczywiście nie ukrywam że wspomaganie gdy w miejscu stoję trochę ciężko chodzi.

Czy oznacz to że mam pompę do wymiany? czy może jej tylko jakaś bzdura dolega?

z góry dzięki i pozdrawiam!

PS: Płyn oczywiście w zbiorniczku jest.

Opublikowano
Witam,

niestety muszę kolejny temat poruszyć z związku z moją bunią. Wydaje mi się że mi trochę pompa od wspomagania za głośno chodzi. Nie mówię tutaj o maksymalnym skręcie tylko nawet przy małym skręcie ona dość trochę wyje. czasem wyje głośniej od silnika(obroty rzędu 1500 - 2000). No i oczywiście nie ukrywam że wspomaganie gdy w miejscu stoję trochę ciężko chodzi.

Czy oznacz to że mam pompę do wymiany? czy może jej tylko jakaś bzdura dolega?

z góry dzięki i pozdrawiam!

PS: Płyn oczywiście w zbiorniczku jest.

Zacznij od zmiany płynu do wspomagania, jeśli to nie pomoże to raczej pompa siada. Ja kiedyś miałem walniętą pompę w poprzednim aucie e39 525i, co prawda wycia nie było, ale strasznie zaczęła ciężko chodzić, po wymianie płynu było git.

Opublikowano

Spróbuję wymienić ten płyn i zobaczymy co się stanie.

Tak przy okazji, ostatnio gdy kupowałem płyn zapytano mnie czy mam zielony czy czerwony płyn do wspomagania. Jaka jest różnica między tymi płynami i który lepiej używać? w tej chwili mam zielony płyn.

pozdro