Skocz do zawartości

awaria podświetlenia tablicy rej. w touringu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

czy ktoś z Was wie, jak zdemontować w touringu element, w którym osadzona jest żarówka podświetlenia rejestracji?

Chodzi mi o te dwie metalowe "łapki" trzymające każdą z żarówek. Jedna z takich łapek mi się urwała i przez to jednej żarówki nie da się zamocować. Przy okazji - czy ta część ma jakiś numer na realoem? bo przeszukałem tam chyba wszystko i nie znalazłem tych łapek

nie przejmowałbym się jedną żaróweczką tak bardzo gdyby nie fakt, że mam teraz non-stop komunikat na wyświetlaczu komputera informujący o tym...

dzieki bardzo za pomoc, pozdr

Opublikowano
chcąc zdemontować listwę z lampkami podsw.tablicy trzeba zdjąć wewnętrzny boczek klapy i od tyłu cała listwa jest przykręcana na 4 śrubki klucz 10. odpinasz kostkę i wyciągasz całą listwę oczywiście samych blaszek nie dostaniesz albo sobie dorobisz a najlepiej ze starej lampki podświetlania wnętrza pasuje idealnie sam robiłem kiedyś coś takiego.pozdrawiam.
Opublikowano
chcąc zdemontować listwę z lampkami podsw.tablicy trzeba zdjąć wewnętrzny boczek klapy i od tyłu cała listwa jest przykręcana na 4 śrubki klucz 10. odpinasz kostkę i wyciągasz całą listwę oczywiście samych blaszek nie dostaniesz albo sobie dorobisz a najlepiej ze starej lampki podświetlania wnętrza pasuje idealnie sam robiłem kiedyś coś takiego.pozdrawiam.

dzieki wielkie za opis, pozdr :)

Opublikowano
Jeśli chodzi o "realoem" to wydaje mi się że może to być nr 14 na poniższym schemacie:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DS61&mospid=47560&btnr=63_0324&hg=63&fg=30

tak myslisz? bo z rysunku wynika, że chyba bardziej jest to element światła w klapie bagażnika, a nie podświetlenia tablicy :?

Masz rację że z rysunku wynika coś innego, ale zwróć uwagę że to te same żarówki więc i oprawka pewnie ta sama.

Opublikowano
Masz rację że z rysunku wynika coś innego, ale zwróć uwagę że to te same żarówki więc i oprawka pewnie ta sama.

roznią się mocą - 5W i 10W

najlepiej po prostu zajrze do tej drugiej lampki i sprawdzę :)