Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam Bmw Cabrio 320 z 96 roku w cabrio.Mój problem polega na tym,że po zimie chciałem sobie zrzucić dach(jest on w pełni elektryczny)a tu [BAD]!!!ponieważ pokrywa na dach nie chce się otworzyć!!;/ dodam że autko było całą zimę garażowane...Aha jeszcze w zeszłym tygodniu lakierowałem skórę i panowie wyciągnęli siedzenie kierowcy po czym zaczęła się świecić kontrolka od poduchy,oczywiście swój błąd już naprawili ale twierdzą,że siedzenie nie ma żadnego powiązania z dachem i pewnie mają rację ale wolałbym żebyście to potwierdzili...

Poproszę o jakieś rady jak otworzyć tę pokrywę co się chowa dach może się tylko zablokowała???

z góry dzięki pozdrawiam

Opublikowano
Hmmm... ale właśnie cały dach się składa...(przód się unosi,tył się unosi szyba się zgina)przygotowuję się na wejście do tego "pojemnika" ale klapa nie chce drgnąć...czyżby silniczki się spaliły???chociaż na bank przed odstawieniem do garażu wszystko działało.a chce zrobić autko na gotowo bo na dniach chcę je wystawić na sprzedaż...;/
Opublikowano
u mnie było podobnie i wystarczyło jak po otworzeniu dopchnolem tylna szybe troche i wtedy klapa zaczeła sie unosic bo tam jest jakis czujnik chyba co uruchamia otwieranie sie klapy, problemem moga byc linki które sie poluzowały dlatego dach nie podnosi sie do konca Jeśli to nie pomoze to pewnie silniczek, w moim e 36 1994 z półautomatycznym dachem jest on w bagażniku po lewej stronie, sa tam dwa silniczki jeden od klapy drugi od dachu.
Opublikowano

Właśnie sprawdzałem jeszcze raz ten dach!!;/

i jednak tył dachu się nie unosi...przód bez zarzutu a tył jednak nie chce za bardzo się oderwać...

Jeśli mam posprawdzać jakieś linki czujniki to proszę o dokładne wytłumaczenie gdzie one się znajdują...

A może ktoś wie gdzie w okolicach Poznania znajduję się jakiś znachor od cabrio

za wszelkie informacje z góry dziękuje

pozdrawiam