Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jestem nowy na tym forum, więc nie wiem czy w dobrym miejscu załączam swój topic. Ogólnie rzecz biorąc stałem się szczęśliwym posiadaczem wymarzonego BMW dzisiaj. Mam pytanie odnośnie wyposażenia, a konkretnie poduszek powietrznych. Jest to wersja kombi, w skórach, więc zdawałoby się "ful wypas". Jest jednak pewna rzecz, która mnie zaniepokoiła: Mianowicie nie ma poduszek powietrznych w drzwiach (ewidentnie brak wyciętej zaślepki z pożądanym napisaem SRS airbag). Moje pytanie brzmi, skoro nie ma tej zaślepki to oczywiście nie ma mozliwosci, ze poduszka tam sie znajduję? To raczej pytanie retoryczne... Interesuje mnie bardziej to czy mam kurtyny boczne. Mam zaślepki na przednich słupkach, lecz są to same zaślepki bez żadnego napisu SRS airbag itp... Nie wiem jak to możliwe, ale czy samochód tej klasy może mieć tylko 2 poduszki? (przednia dla pasażera i kierowcy) Wydawało mi się, że minimum to 4... więc moj epytanie brzmi, czy te poduszki powietrzne w miejscu tych słupków są mimo braku napisu czy nie. Przepraszam za zbyt dlugi i nieskładny wywód, w miare uplywu czasu postaram się streszczać coraz bardziej;)

Pozdrawiam,

Młody

Opublikowano
Tez mam 2 a w srodku pol-skora. Zalezy to od kupujacego czego sobie zazadal. Sprawdz sobie po VINie co masz w srodku.
Opublikowano

na pewno masz dwie przednie, do tego w drzwiach muszą być, a jeżeli masz na słupach przednich zaślepki bez napisu to też tam powinny być poduszki

z tymi drzwiami może wypaliły poduszki jak nie ma zaślepki, jeszcze nie widziałem e46 bez poduszek w przednich drzwiach

wpisz VIN na stronie www.realoem.pl i tam poszukaj poduszek u siebie

Opublikowano

jak nie wyświetla błędu poduszki to pewnie są

a czy były wystrzelone to raczej nie sprawdzisz, chyba, że pod względem lakieru sprawdzisz jakoś samochód