Skocz do zawartości

bmw e30 325i cabrio nie odpala nie kreci rozrusznik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wiitam ponownie zwracam sie z proscba o pomoc.A mianowicie moje auto odmówilo mi dzisiaj posluszenstwa i postanowilo nie odpalic.Zdarzylo mi sie juz to kiedys ale po jakis 5 min wrocilo do normy .Problem polega na tym ze gdy przekrece kluczyk palo mi sie wszystkie kontrolki na desce rozdzielczej tak jak powinno byc normalnie ,gdy chce zapalic auto rozrusznik nie kreci.Poczatkowo myslalem ze akumlator padl ale po zamianie go na iiny nic toi samo,kable tez nic nie pomagaja .Gdy podlaczylem rozrusznik na krótko dzial bez problemu.Mam tez w aucie imobilajzer ale to chyba nie on nie mam popjecia od czego zaczac i czego szukac bezpieczniki ok moze ktos juz kiedys walczyl z podobnym problemem. Dzieki za pomoc :cool2:
Opublikowano

Też miałem podobny problem, nie wiadomo dlaczego nie chciało kręcić. viewtopic.php?f=68&t=124525&hilit=nie+kr%C4%99ci

Grzebałem parę dni aż z braku sił dałem sobie spokój i auto sobie rdzewiało z tydzień na parkingu. Przychodzę wreszcie z chęcią zaciągnięcia go na sznurku do elektryka ale po raz ostatni poprosiłem kolegów aby mnie popchali. Dojechałem koło mechanika, gaszę auto, próbuje odpalić a tu PALI :o

i do dzisiaj jeżdżę bez problemu, także jestem ciekawy co mu się działo że palić nie chciał, podpiąłem pod komputer i wywaliło lambdę i czujnik położenia wałka. Pytałem elektryka co się z nim działo ale opuścił ręce. adacho jeśli byś się czegoś poza forum dowiedział, naprawił to napisz koniecznie żeby było wiadomo co to jeśli powróci.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
ja ciagle walcze z tym rozrusznikiem ,obecnie jestem w angllii i jest to angielski samochod.Ostateczna wersja bedzie zaprowadzenie do elektryka bo z anglikami to moze droga impreza byc.Po iostatniej wizycie na wymiane szczotek walternatorze wymienilimi caly alternator ostro 200 funtow bylem lzejszy.ostatnia moja deska ratunku to moj znajomy moze on mi cos poradzi dzieki za pomoc
Opublikowano
Njpierw sprawdz polączenie kabli na rozruszniku. Spróbuj dokręcic obie nakretki..jesli nie pomoze to padl elektromagnez. A czy przygasaja ci kontrolki. Jesli nie to moze kabel od stacyjki nie laczy ten na wsówke
WIELE SERC, JEDNO BICIE. BMW PONAD ZYCIE.
Opublikowano
problem rozwiazany allarm odlaczyl zasilanie rozrusznika po wymontowaniu alarmu wszystko ok dzieki za pomoc