Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Wydaje mi sie ze grzeje mi sie silnik ale nie jestem pewien. Tak po około godzinie jazdy wskazówka od temperatury podejdzie na środek i dalej nie przejdzie (nie wiem może być jakoś zablokowana) i zaczyna cos stukać chyba w silniku, tzn jest taki metaliczny dźwięk(tak jakby drganie czegoś), przy dodawaniu gazu jest większy. Miał ktos z Was taki przypadek? prosze o pomoc Edytowane przez Raveman
Opublikowano
Temperatura w pionie powinna być to jest jego optymalna temperatura pracy a co do stuku to ciężko powiedzieć jak się czegoś nie słyszy A co do temperatury to podejżewam że masz termostat do wymiany bo optymalną temperaturę powinien złapać po około 3-ech kilometrach
Opublikowano
to że w pionie to wiem ale czy jest możliwe zablokowanie w jakis sposob tej kontrolki, ze dochodzi do połowy, zatrzymuje sie a temperatura silnika dalej idzie do góry? bo jak ktos sprzedaje samochód i nie chce zeby kupiec wiedział o tym to tak moze zrobic dlatego sie pytam czy to mozliwe... i dlaczego akurat jak sie zagrzeje silnik to jest taki metaliczny dźwięk drgania?
Opublikowano
No z tym metalicznym dzwiękiem to ci nie pomogę . Tempetatury raczej nie da się tak zablokować ,a żeby sprawdzić czy wskaźnik dobrze działa to proponuję zrobić test zegarów , przy teście wszystkie wskaźniki powinny pójść na maxa i wrócić