Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, u mnie przy przesiadce z opon 205 na 225 nie zauważyłem żadnej różnicy w spalaniu na trasie, było 11L PB/100km i jest w dalszym ciągu. Mowa o tym samym stylu jazdy, czyli do 130km/h na tempomacie. W mieście niestety nie wiem, bo jeżdżę dynamicznie, a co za tym idzie spalanie jak zawsze gigantyczne, staram się już tego nie śledzić. Oczywiście mowa o e32 750.
pozdrawiam Bartek
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam ja zalalem swoje 520i za 130zł lpg i przejechalem na tym 420km w tym 280km to trasa a reszta to mieszana... no i ja mam oponki tez nie male bo 17" 215/40 i 245/40 tak ze jak na ten silnik to ma co krecic :mrgreen:

i to oczywiscie z moja ciezka noga bo BMW wkoncu lubi wysokie obroty i lubi wyprzedzac a co za tym idzie redukowac tez trzeba :norty:

pOzDrO z okolic Nowego Sącza dla fanow BMW...

• 1 rok później...
Opublikowano
Po pierwsze do gazownika. Niech podepnie pod komputer i popatrzy co i jak. Mam nadzieje ze mowisz i sekwencji?
Opublikowano
nie nie mam zwykly gaz ale powiem ci ze wszystko pieknie chodzi tylko to spalanie troche duze nawet na trasie przy 90km/h to benzyny mniej pali juz co zrobic pszykrecic go??????????
Opublikowano
co prawda mam 12v ale spalanie jest podobne do 24v. Od 12 do 15 litrów po mieście, zależy od tego czy często butujesz, od miasta i korków...