Skocz do zawartości

318is coupe - szyba przednia boczna i jej części

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mam nadzieję, że dobrze zaznaczyłem tytuł tematu ;)

A teraz przechodzę do sprawy, czy wie ktoś czy ta część zaznaczona na rysunku jest dostępna w aso, kupuje ją się razem z szybą czy oddzielnie, bo w etce nie mogę nic znaleść? Bo to jest właśnie powodem gdy szyby wyczuwają obciążenie i opadają, te blaczki z prawej strony mam całe powyginane i porysowane przez co plastikowy ślizg zachacza się o ten metal, a ten metal piłuje mocowanie tej kulki podnoścnika do ślizgu.

http://i39.tinypic.com/qn457o.jpg

Edytowane przez drspa3
  • 2 lata później...
Opublikowano

witam odświeżam temat żeby nie pisać nowego tyle że mi chodzi o troszkę inną sprawe . A mianowicie szyba wyszła mi z tych metalowych części co kolego wyżej zaznaczył na rysunku i teraz nie wiem czym je przymocować z powrotem jakieś sugestie ?

poza tym mam jeszcze jeden problem z szyba a mianowicie popsuty mam czujnik ten co odpowiada za światło które się zapala po otworzeniu drzwi i opuszcza po otworzeniu . Problem jest w tym że u mnie ten czujnik jest w zamku nie na słupku a na allegro nie mogłem znaleźć takiego do zamka. Mogę kupić cały rygiel z czujnikiem i zamontować i będę miał w słupku zamiast tamtego ?

http://allegro.pl/show_item.php?item=2482092558&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62

tylko gdzie podłączyć te przewody od niego ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Papier ścierny 250 i równasz rysy. To jest alu więc łatwo wyprostujesz. Czemu skrobie kulkę jak ona powinna być w plastikowym ślizgu zabezpieczona agrafką...?

Te alu profile wciskasz na szybę i skręcasz śrubkami m6, łeb 10 - przez te uchwyty skręcone do szyby. W tych profilach są plastikowe ślizgi alleg...[6zł] w aso [10zł] Szyba musi wejść dokładnie w obydwie prowadnice... Kabel jest od domykania szyby, jeszcze się upewnię. Mechanizm elektryki szyb ma listwę do ustawiania kąta domykania szyby. Regulacja na śrubie m6 góra - dół Poszukaj w drzwiach czy nie ma tam brakujących elementów. Zrób więcej zdjęć a powiem/narysuje co do czego :8)

W aso pewnie są - zadzwoń i dopytaj.

Dopatrzyłem -> mocowanie szyby jest wybrakowane. Popatrz w goglach jak powinno wyglądać.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
U mnie akurat te dwie prowadnice były właśnie przyklejone kupiłem już klej do szkła i zobaczę jak to wyjdzie o efekcie dam znać pozdro
Opublikowano
Z tego co się orientuję, te elementy są fabrycznie nitowane do szyby. Chyba nie ma innej możliwości niż taka, że sprzedają je od razu razem z szybą. Ale najprościej będzie ci rozeznać temat dzwoniąc do ASO :)

Widzialeś kiedyś takie coś, nitowane? :mad2: :mad2:

Fabrycznie jest klejone