Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Otóż mam taki mały problem,mam ustawioną skośnie kierownice względem kół.Jade prostą drogą ,a kierownica nie jest prosto lecz ustawiona skośnie lekko w prawo.Wszystko było idealnie i nawet nie wiem jak i kiedy to sie stało :) czy od dziur na drodze ? chyba że od uderzenia lewym kołem w krawężnik :) no i mam pytanie czy to może być tylko zbierzność do ustawienia ? czy może coś poważniejszego ?
Opublikowano
Może być zbieżność, ale bardzo prawdopodobną usterką jest uszkodzona tuleja pływająca w tylnym wahaczu. Tą tuleją jest przymocowany górny wahacz do koła. Możesz zdjąć koło i sprawdzić stan gumy w tej tulei. Jak jest przerwana to na pewno to. Po dłuższej eksploatacji zacznie ci stukać w tylnym kole.
Opublikowano
Tuleja tylnego wahacza? Raczej bym powiedział że na dziurach się prędzej wysypała tuleja przedniego wahacza i przez to zbieżność uciekła. Wiadomo że można kierownicę zdjąć i przykręcić żeby była prosto ale to nie jest rozwiązanie, jedź na szarpaki i zobaczysz czy jakieś sworznie, tuleje wysypane, wymień co trzeba i jedź na zbieżność.
Opublikowano
Miałem takie same objawy.Przyczyną tego bylo yszkodzenie tulei tylnego wahacza w progu,zwyczajnie wahacz wysunół sie do wewnątrz auta i kolo stało cut szkosem do kierunku jazdy.
Opublikowano
Dzięki za zainteresowanie :) byłem na przeglądzie zawieszenie i sworznie do wymiany a potem zbierzność