Skocz do zawartości

Opinie o 525d z 2009 - zastanawiam się...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Niestety muszę zmenić furke i muszę powiedzieć, ze nie jest to łatwy temat... Wybór jest taki: BMW 525d z 2009 lub Audi A6 3.0 TDI quattro z 2008. Cena dokładnie ta sama, oba automaty. Domaslam sie, ze nikt na tym forum nie powie "bierz Audi" :D, ale chodzi mi raczej o opinie na temat Betki.

Pozdrawiam i licze na jakieś odpowiedzi...

Opublikowano

nnmmrr

podaj przedział cenowy?

Miałem A6 przed E60 obecną :cool2: , której na chwile obecna nie zamienię na nic :nienie:

z danych otrzymanych od Ciebie, to tylko dane silnika oraz napęd, tu bym wybrał audi za napęd i pojemność silnika, ale zaznaczam wszystko zależ kryteriów wyposażenia przyszłego użytkownika!

Opublikowano

Akurat pojemność silnika Audi 3.0 TDI i E60 525D jest taka sama - 3 litry.

Z Audi kusiłby mnie napęd i trochę większa moc, serce jednak podpowiada E60 :)

Opublikowano
serce jednak podpowiada E60 :)

Takie foum ;)

Cena ~150kPLN.

Wyposażenie podobne - skóra oczywiście, jakaś navi + biksenony... generalnie bez bidy w obu wypadkach...

Co do silnika, to fakt oba w okolicach 3.0, Audi ok. 30 kucyków więcej...

Opublikowano
Jak dobrze poszukasz to znajdziesz mój temat przed i po zakupię , miałem podobny dylemat o napędzie tylnym , spalaniu itd ( przesiadłem się z 4x4 stałego i nie żałuję ) e60 wyważona jest 50/50 więc problemów z jazdą nie odczujesz .
Opublikowano

Moj ulubiony temat audi, bmw.

Przejedz sie jednym i drogim, wtedy szybko podejmiesz decyzje.

Moj kolega mial niedawno podobny problem, pozyczylem mu swoje bmw i po tym na audi nawet nie chcial patrzec, powiedzial mi ze wydal by kupe kasy i nie wiedzial by nawet za co.

Z awaryjnoscia to ci powiem ze rocznik 2009, 2008 to nawet nie ma co sie zastawiac i rozpisywac na temat awaryjnosci, gdybysmy rozmawiali o audi 1996 i bmw 1995 mozna by bylo pociagnac temat dalej,

Cale zycie tym samochodem nie bedziesz jezdzil.

Nie podoba sie auto, psuje sie, sprzedac i problem z glowy.

Niedawno mialem okazje zrobic ponad 500 km audi, wrazenia: zaluje ze nie wzielem bmw bo audi mnie strasznie umeczylo.

Opublikowano
Moj ulubiony temat audi, bmw.

Przejedz sie jednym i drogim, wtedy szybko podejmiesz decyzje.

Moj kolega mial niedawno podobny problem, pozyczylem mu swoje bmw i po tym na audi nawet nie chcial patrzec, powiedzial mi ze wydal by kupe kasy i nie wiedzial by nawet za co.

Z awaryjnoscia to ci powiem ze rocznik 2009, 2008 to nawet nie ma co sie zastawiac i rozpisywac na temat awaryjnosci, gdybysmy rozmawiali o audi 1996 i bmw 1995 mozna by bylo pociagnac temat dalej,

Cale zycie tym samochodem nie bedziesz jezdzil.

Nie podoba sie auto, psuje sie, sprzedac i problem z glowy.

Niedawno mialem okazje zrobic ponad 500 km audi, wrazenia: zaluje ze nie wzielem bmw bo audi mnie strasznie umeczylo.

Własnie tak chce zrobic.... jutro, na weekend dostaje Bete 5, tyle tylko, ze silnik 2,0 :( i chce ją pod salonem postawić przy A6....zobaczymy. A o tym weekendzie nie będę się rozpisywał - jest taka opcja i tyle :).

O awaryjność się nie martwie, w sumie fakt - nowe fury, więc co ma się psuć.... Tylko te przeglądy drogie, no ale chyba przezyję....

A obecną muszę sprzedać, bo właśnie zaczyna się sypać.....ehhh