Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prosba:)prosze mnie uswiadomic dlaczego w moim aucie cieple powietrze plynie jedynie na nogi,do tylu i odrobine na przednia szybe?

z pozostalych kratek nawiewu wieje jedynie zimne

Opublikowano
cos nie tak, mi srodkowa kratka dmucha i ciepłym i zimnym, moze dlatego ze mam wersje z klima ale patrzac po szrotach to w wersjach bez klimy tez widzialem regulacje. mowie o srodkowych dwoch kratkach. miedzy nimi jest pokretło z niebieskimi i jak je obrocisz pionowo to także z czerwonymi kratkami
Opublikowano
zaleznie od wersji, jedne maja pokretlo ktore przestawia srodkowe kratki na cieplo/zimno, jednak jak nie masz tego pokretla to ze srodkowych wieje zawsze temperatura otoczenia
Opublikowano
to znaczy ze kolega musi miec jakas biedna naprawde wersje ze tylko zimne bedzie mu leciec. u mnie jest co prawda klima manualna ale jak ustawie na 22 stopnie to po chwili mi wieje ze srodka i w kabinie przyjemnie 22 jest
Opublikowano
tak jak koledzy wyzej pisza wydaje mi sie ze to zalezy od tych pokretel przy nawiewach ,mozna ustawic na zimne lub cieple
http://img11.imageshack.us/img11/6204/e340211.jpg
Opublikowano
panowie. Są dwie wersje nawiewu ze środkowych kratek i kratek we drzwiach. Jeżeli nie ma pokrętła regulacji ciepłe/zimne pomiędzy kratkami na środku konsoli to będzie wiało tylko chłodne powietrze. Jak nie pasuje można jedynie regulować (od pełnego otwarcia do pełnego zamknięcia) nawiew pokrętłami po skrajnych stronach pokręteł. Jeżeli pokrętło między kratkami występuje to musi być regulacja ciepłe/zimne. Brak regulacji oznacza że nasz pojazd jest albo w wersji uboższej albo z początkowych lat produkcji.