Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy wie ktoś czy da rade samemu naprawić korbkę szyberdachu, ona się kreci ale nie do końca ( jeden pełny obórt w lewo i prawo) a szyberdach się nie otwiera. Jeśli samemu się nie da to może wie ktoś gdzie kupić taką korbkę albo cały mechanizm. Z góry dzięki za odpowiedzi,

Rambo

Opublikowano
Polecam wymiane na silniczek.Kolega miał ten sam problem co Ty,kupował dwa razy korbke i dwa razy rozsypała się.No więc kupił silniczek z przełacznikiem i maskownicą,podciągnełem prąd(musi to być odpowiedniego przekroju przewód),minus na karoserie i teraz nie ma zadnego problemu.Otwiera i zamyka,az miło.Aha szyberek najlepiej podpiąć pod stacyjke tak aby odcinało prąd wraz z zapłonem.
Opublikowano
Dzięki za szybką odpowiedź,taki silnik lepiej kupić samemu czy udać się do "specjalistycznego warsztatu BMW" ?Chciałbym także dowiedzieć się jaki jest koszt tego silnika, w necie nie umiem znależć.
Opublikowano
samemu kupić.Na allegro poszukaj.Ja za kompletny szyberdach(silniczek+przełącznik+maskownica+szyberdach) płaciłem 150 zł+przesyłka.Także sam silniczek to raczej mały koszt
Opublikowano

Dzięki, trochę poszperałem na Allegro, ale nie ma zestawu silniczek + przełącznik + maskownica + szyberdach. Nie chcę oszpecać mojego autka, tak więc pozostaje mi wymiana korbki. Pozdrawiam,

Rambo