Skocz do zawartości

E36 316 nie działa korbka od szyberdachu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy wie ktoś czy da rade samemu naprawić korbkę szyberdachu, ona się kreci ale nie do końca ( jeden pełny obórt w lewo i prawo) a szyberdach się nie otwiera. Jeśli samemu się nie da to może wie ktoś gdzie kupić taką korbkę albo cały mechanizm. Z góry dzięki za odpowiedzi,

Rambo

Opublikowano
Polecam wymiane na silniczek.Kolega miał ten sam problem co Ty,kupował dwa razy korbke i dwa razy rozsypała się.No więc kupił silniczek z przełacznikiem i maskownicą,podciągnełem prąd(musi to być odpowiedniego przekroju przewód),minus na karoserie i teraz nie ma zadnego problemu.Otwiera i zamyka,az miło.Aha szyberek najlepiej podpiąć pod stacyjke tak aby odcinało prąd wraz z zapłonem.
Opublikowano
  • Autor
Dzięki za szybką odpowiedź,taki silnik lepiej kupić samemu czy udać się do "specjalistycznego warsztatu BMW" ?Chciałbym także dowiedzieć się jaki jest koszt tego silnika, w necie nie umiem znależć.
Opublikowano
samemu kupić.Na allegro poszukaj.Ja za kompletny szyberdach(silniczek+przełącznik+maskownica+szyberdach) płaciłem 150 zł+przesyłka.Także sam silniczek to raczej mały koszt
Opublikowano
  • Autor

Dzięki, trochę poszperałem na Allegro, ale nie ma zestawu silniczek + przełącznik + maskownica + szyberdach. Nie chcę oszpecać mojego autka, tak więc pozostaje mi wymiana korbki. Pozdrawiam,

Rambo