Skocz do zawartości

318ti - 1997 - kompatybilność mechanizmu opuszczania szyb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam BMW E36 w Kompakcie - pytanie brzmi z jakich wersji pasują mechanizmy opuszczania/podnoszenia szyb drzwi przednich. tj. czy będą pasować mechanizmy z sedana, coupe, kombi.

Pozdrawiam

- Bóg stworzył BMW bo wie co dobre.

- A pozostałe samochody?!

- Bo wie co to poczucie humoru :D

BMW E36 318ti Compact z silnikiem M44B19 w kolorze "Magnetic Blau"... mrrr... ;)

http://www.motostat.pl/user_images/31525/icon3.png

Opublikowano
Sciagnij se skan Sam Naprawiam Drzwi w combi sedanie i compacie sa takie same :twisted: ogolnie caly przod masz kompaybilny z sedanem i touringiem :D

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
W compakcie nie tak do końca wszystko pasuje z sedana czy touringa . W końcu w wersji compact drzwi są dłuższe niż w sedanie czy kombi . Z tego co pamiętam to kolegi szfagier miał problemy z założeniem z sedana do compacta i coś rozwiercał aby szyba dobrze się zasuwała
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
w takim razie pytanko... czy mechanizm z Coupe będzie kompatybilny/taki sam do Compact'a ??

Z góry dzięki za odp. :)

Drzwi są tej samej długości więc więc powinno spasić ale na 100% nie jestem pewny. Trzeba by przymierzyć

Opublikowano
Właśnie się zastanawiam czy ryzykować... mechanizm do lewych drzwi z Coupe kosztuje ok 100 - 150 PLN, a do Compacta chodzą po ok 200 PLN i nie wiem cholera sam :P... z drugiej strony nie ma pewności czy osoba sprzedająca przyjmie ewentualnie towar zwrotnie... no nic jakoś będzie trzeba to namierzyć, jak czegoś się dowiem dam znać :P...

- Bóg stworzył BMW bo wie co dobre.

- A pozostałe samochody?!

- Bo wie co to poczucie humoru :D

BMW E36 318ti Compact z silnikiem M44B19 w kolorze "Magnetic Blau"... mrrr... ;)

http://www.motostat.pl/user_images/31525/icon3.png