Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam właśnie kupiłem e36 318i kombi 98r,super autko.Moje zapytanie wsiadłem do auta odpaliłem motor przejechałem 300 metrów i nagle w kabinie zaczeło coś regularnie pikać(piszczeć)niewiem jak to nazwać.Czy to może być coś od czujnika paliwa bądz oleju?mam zepsuty wskaźnik w zegaże więc niewiem,chociaż dopiero tankowałem paliwo.Jest też wyciek oleju więc może czujnik oleju piszczy,nieznam się totalmie na e36 bo do tej pory byłem właścicielem e34.Prosze o podpowiedz z góry dziękuje i pozdrawiam.

______

Poprawiłem tytuł. Proszę się stosować do regulaminu i formatu tytułowania: viewtopic.php?f=68&t=120678 . Następnym razem ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano
niemam imobilajzera,pas zapięty,dżwi tez zamknięte,niewiem czy mam system antyporwaniowy,ale chyba nie.Takie ciągłe pikanie teraz poszedłem zobaczyć czy bedzie to samo ale odpaliłem przejechałem się i wszystko ok niewiem o co chodzi,a gdy brakuje paliwa to auto jakoś sygnalizuje to że jest rezerwa oprucz kontrolki?a może to oil servis?kurde naprawde niewiem w e36 jestem blady,niestety.pozdro
Opublikowano
Acha,świeci mi się kontrolka od poduszki bezpieczeństwa,auto było lekko udeżone stara poducha strzeliła a nową pewnie żle obsadzili,to może być to?dzięki za posty
Opublikowano

Witam

Raczej nie będzie to z przyczyny świecącego błędu poduszki. Podjedź na kompa, niech ktoś sprawdzi Ci układ poduszek, czy wszystkie są, czy nie ma błędów w układzie etc. Gong Ci pika zawsze po odpaleniu??

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png