Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam do wymiany czujnik spalania stukowego i tu pytanie do ekspertow :

Czy po wymianie czujnika i przepływki trzeba kasowac błąd

Opublikowano
Jeszcze jedno pytanie kupiłem czujnik spalania stukowego i nie mam pojęcia gdzie sie znajduje w moim silniku moze ktos dokladnie napisac gdzie on jest i czy trzeba wyciagnać kolektor
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czyli kolektor trzeba odkrecic

Nie pamiętam, zajrzyj może się da bez odkręcania. Myślę że z kanału na pewno

Opublikowano
No własnie bylem dzisiaj na kanale i nie widziałem . A moze pamietasz czy patrzeć przy filtrze oleju bo gdzie s czytałem ze z tej strony jest . Aha a moze orietujesz sie czy trzeba kasobac błędy po wymiane takiego czujnika
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No własnie bylem dzisiaj na kanale i nie widziałem . A moze pamietasz czy patrzeć przy filtrze oleju bo gdzie s czytałem ze z tej strony jest . Aha a moze orietujesz sie czy trzeba kasobac błędy po wymiane takiego czujnika

Proszę

http://img510.imageshack.us/img510/3216/966076893.jpg

Co do kasowania błędów, tyle ile userów tyle opinii, ja bym skasował, ale słyszałem że odpięcie akumulatora na chwile kasuje niektóre błędy, nie wiem ile w tym prawdy

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sorki, za co odpowiadaja te czujniki??

Zapobiegają niekontrolowanemu wybochowi mieszanki paliwowej, inaczej dają sygnał i przyspieszają lub opóżniają zapłon

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam,

Jak skonczyła się ta sprawa? Po wymianie czujników samochód zaczął chodzić lepiej? Też mi wywaliło ostatnio ten błąd i zamierzam wymienić te czujniki. Auto chodzi niby OK, ale brakuje mu mocy i pali ok. 12, 13 litrów po mieście przy normalnej jeździe. Proszę o odpowiedź w miarę możliwości.