Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam kilka pytan, bylbym bardzo wdzieczny za odpowiedz:

1.Czy kazde 520 ciagnie dopiero od 3tys obrotow?

2.Mam popekana rurke kolo przeplywomierza na zgieciu, zakleilem to tasma, czy musze kupowac nowa i czy ma to wplyw na osiagi, pekniecia sa za przeplywomierzem.

3.Mam do wymiany tuleje z tyłu, czy to od tego auto przy wyzszych predkosciach jak wjade w koleiny, moze mi plywac po drodze?

4.Mam orginalnie 359000tys 1992r z ksiazka serwisowa do konca, czy pojezdze na tym silniku jeszcze, silnik jest idealny jezdzi na castrolu 10w40?

5. Jak wymienic kierownice z 4 ramiennej bez poduszki ta najstarsza na ta http://www.allegro.pl/item961197075_bmw_e34_e_34_kierownica_skorzana_ladna_zobacz.html

6.Czy sportowy filtr powietrza spowoduje jakis minimalny wzrost mocy?

7. Jak zmienialem zarowke postojowa wpadła mi stara do klosza po stronie pasazera, jak ja wyjac?

Dziekuje za odpowiedzi... :)

Opublikowano

1. Większosc silników R6 budzi sie powyżej 4tys obrotów. Z tych starszych tylko ETA i SETA ciagnęły od niskiego zakresu. I moje m20b20 też ciągnie dopiero od 4tyś :) Taki urok.

2. Poprawy nie będzie w osiągach, ale taka rurka to koszt kilkunastu złotych, więc poc o tasma, lepiej kupić całą.

3. Tak, od tego auto będzie pływać.

4. Jak nie łyka oleju, nie ma wycieków, nie przegżany to pojeździsz. m20b20 jest jednym z najbardziej pancernych silników w E34 i zadbany wykręca ogrome przebiegi.

5. Podejdzie raczej bezproblemowo, ja też przymierzam się do przekładki z zwyklej na MTechnic II. Ale jeszcze nie zaglądałem jak zdemontować :) Ponoć pasuja bez problemów.

6. Tylko w połączeniu z magnetyzerami... a tak na poważnie, nie spowoduje przyrostu mocy, będziesz miał nieco głosniej pod maską oi przy odrobinie pecha masz szanse uszkodzic przepływke.

7. Zdemontować lampe. Instrukcja jest na forum. Lub grzebac jakimis cieńkimi szczypami.

Pozdrawiam

Opublikowano
Co do pytanka nr.2 - jeśli chodzi o tą rurunie,idącą od przepławki do przepustnicy,to ją wymień lub b.dobrze zaklej,bo silniczek może ciut dziwnie pracować i mieć zadławienia przy dodaniu gazu.A to za sprawą tego że będzie ciągnąć lewe powietrze. POZDRO !!
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Magnetyzery działają tylko na głowę kupca. Nie powodują żadnych zmian w pracy czy osiągach auta.

Sam filtr jednak nie da żadnych wielkich i zauważalnych zmian.