Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokonałem szokującego odkrycia w przednim reflekorze zebrała sie i srkopliła para !! :shock:

Czy u kogoś to zjawisko być może również miało miejsce? Nie wiem czy zakrywka z tyłu jest źle domknięta czy gdzieś jest rozszczelniony?

• Zarejestrowani
Opublikowano
Miałem podobny problem i u mnie okazalo sie ze lampa sie calkowicie rozszczelnila.Mialem najpierw pelno pary potem ona sie skraplalai stala woda w reflektorze O_O dalem ja na uszczelnienie ale niestety zostaly zacieki bo nie bylo jak je rozebrac zeby lampe wyczyscic;/

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano
Proponuje spróbować na początek najprostszą metodą, wyjąć żarówkę i za pomocą suszarki spróbować wysuszyć wnętrze lampy, spotkałem się również w Mitsubishi, że w ASO wiercono mały otwór w lampie aby była cyrkulacja powietrza ;) w Carismach pomagało ...
Opublikowano

U mnie też czasami pojawia się ale lekka mgiełka , lecz troszku to denerwuję bo wygląda to jak w jakimś po wypadku ;)

Gdy odchyliłem dla testu z tył klapkę para schodziła pięknie . Zastanawiam się właśnie nad zrobieniem dziurki w klapce.

Czy klapki z tył na refelktorach w xenonie i na zwykłej zarówce są takie same ? chodzi mi o to czy jak zrobie sobie dziurki i będzie gorzej to czy mogę przełożyć klapki od lamp bez xenon

Opublikowano

widziałem już patenty z "dziurkami" i zdają egzamin :cool2:

W passacie miałem w oryginale zrobione dziurki w lampach przy kierunkach i zakończone były gumowym wężykiem skierowanym do dołu.

Ja również zauważyłem, że czasami mi zaparuje delikatnie, ale zaparuje i mnie to denerwuje - chyba będzie dziurka...

Opublikowano

pocieszające jest jedynie to że nie tylko u mnie to się pojawia :)

Dziwnę bo ja i hipo mamy xenony i na nich się tak dzieje , na zwykłych lampach bez soczewki nie było tego problemu .

• 4 lata później...
Opublikowano

Zanim zaczniecie robic dziury w reflektorze po zaparowaniu mozna wpuscic tam podgrzana wode destylowana z plynem fairy,wyplukac sama destylowana i wysuszyc reflektor w domu.

Oczywiscie wczesniej trzeba reflektor zdemontowac.

Po takiej operacji nie trzeba bedzie robic dziury bo "zregenerowany" reflektor nie paruje :)

Odpowietrznik ma kolor przezroczysty/bialy plastik lub jest to czarna gumka w ksztalcie litery L.

MADE IN PRL