Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

mój pierwszy post i pierwszy dzień z moim BMW, więc proszę o wyrozumiałość.

Pojawia mi się na wyświetlaczu taki alarm" Cornering Light Failure" co to może oznaczać przy ksenonowych reflektorach z adaptacyjnym doświetlaniem zakrętów ?

Jak w ogóle realizowane jest funkcja doświetlana zakrętów, czy może wykorzystywany jest tu halogen z reflektora (jak na razie nie znalazłem jego zastosowania ); jak sprawdzić działanie tego systemu ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ten błąd dotyczy chyba świateł które są na rynku USA stanowiących obrys auta. Mnie też kiedyś w przeszłości wyświetlił się taki komunikat jak bawiłem się ukrytym menu. Ale po wyjęciu kluczyka i ponowny włożeniu już więcej się nie pojawił.
Opublikowano
Pojawia mi się na wyświetlaczu taki alarm" Cornering Light Failure" co to może oznaczać przy ksenonowych reflektorach z adaptacyjnym doświetlaniem zakrętów ?

Jak w ogóle realizowane jest funkcja doświetlana zakrętów, czy może wykorzystywany jest tu halogen z reflektora (jak na razie nie znalazłem jego zastosowania ); jak sprawdzić działanie tego systemu ?

o bledzie nie mam pojecia :| funkcja doswietlania zakretow w ksenonach dziala nastepujaco:

1) dziala tylko jak wlacznik swiatel jest maks w lewo(pozycja 3),

2) jak auto nie jedzie to swiatla sa lekko skierowane w prawo,

3) jak auto jest na wstecznym to funkcja automatycznie zmieniana sie na off aby nie oslepic innych uzytkownikow,

4) jak auto jedzie to wychylenie swiatel zmienia sie wraz z katem skretu kol, maksymalne wychylenie jest chyba do ~15' :?: ,

pozdr.

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano

czyli przy postoju z włączonym silnikiem przy skręcie kierownicą nie zaobserwuję skrętu reflektorów (czytałem wcześniej jakiś wątek i tam kolega zalecał właśnie ten sposób sprawdzenia xenonów) ?

ad. żarówki halogenowej (12V 55W H7) w tym reflektorze to dalej nie wiem do czego służy; żarówka ksenonowa - mijania, drogowe; zwykła żaróweczka postojowe a ta halogenowa ?

Opublikowano
Cześć,

mój pierwszy post i pierwszy dzień z moim BMW, więc proszę o wyrozumiałość.

Co do Twojego problemu kolego, uszkodzony masz sterownik w lampie, pozostaje kupienie tylko Ori sterownika a następnie programowanie auta. Żeby sprawdzić, który sterownik padł musisz podjechać na kompa. Sterownik widać jak odkręcisz sobie nadkole, przymocowany jest on do lampy. Miałem to samo, u mnie padł sterownik w prawej lampie. I światła skrętne nie działały.

Pzdr.

Opublikowano

ad. żarówki halogenowej (12V 55W H7) w tym reflektorze to dalej nie wiem do czego służy; żarówka ksenonowa - mijania, drogowe; zwykła żaróweczka postojowe a ta halogenowa ?

H7 służy do 'migania' światłami długimi, natomiast jeśli załączasz światła długie dźwignią do przodu załączają się bixenony+h7 i tym samym staje się przed Tobą jasność, szczególnie w nocy... :mrgreen:

Pzdr.