Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podczas jazdy na gazie sekwencyjnym,silnik M44 318is,reduktor jest prawie cały czas zimny.

Prawie ,gdyż czasami nagrzewa się,by za chwilę znów ostygnąć.

Instalacja ma dopiero 2 tygodnie i problem występuje od czasu zamontowania.

Wydaje mi się,że gazownik żle wpiął się w układ chłodzenia.

Gdzie najlepiej wpiąć się w układ chłodzenie żeby doprowadzić płyn do parownika?

U mnie jest przecięty przewód z nagrzewnicy,który idzie do silnika i pomiędzy wstawiony (parownik,reduktor)

Opublikowano

Układ odpowietrzałem i nic się nie zmieniło.

Parownik jest zimny ,ale nigdy nie zamarza

Czasami jedzie na gazie,ale dość często się przełącza na benzynę samoczynnie.

Gdy się przełączy na benzynę,a chcemy wrócić na gaz możemy to zrobić tylko w ten sposób.

Ustawiamy climatronik na najwyższą temperaturę i po chwili wyłączamy.Wtedy przełączy się znów na gaz.

Parownik robi się ciepły.

Dajcie fotkę,gdzie wciął się gazownik w układ chłodzenia przy nagrzewnicy, wychodzą tam 3 króćce obok siebie,więc szanse gazownika to 1/3 :D

Opublikowano
Gdzie w aucie masz zamontowany reduktor i dokladniew ktore weze jest wpiety ??

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
U mnie jest przecięty przewód z nagrzewnicy,pierwszy z lewej, stojąc przodem do samochodu,który idzie do silnika i pomiędzy wstawiony (parownik,reduktor ,który jest zamocowany do kielicha).
Opublikowano
Reduktora nie montuje sie szeregowo tylko rownolegle i powinien byc jak najnizej zamontowany zbyt wysoko w komorze silnika uniemozliwi odpowietrzenie ukladu

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano

odcięcie nagrzewnicy zaworem powoduje również odcięcie parownika i jego wystudzenie.

Więc jadę do gazownika na reklamację.

Byłem dziś i gazownik twierdzi ,że podłączenia szeregowe w tym wypadku jest jak najbardziej odpowiednie,że podpiął się pod przewód który idzie bezpośrednio do nagrzewnicy i nie jest odcięty zaworem ogrzewania,że zrobił takich kilka i zawsze było dobrze itd.

Bmw podpięte pod komputer przez 20 min wszystko w porządku(tak to jest u mechanika).

Zarejestrowany błąd niedomaganie układu chłodzenia

Namazałem schemat podłączenia,jak mam podłączone,a jak chcę zrobić.

http://images45.fotosik.pl/277/2de4f7e127c59e84.png

Czy tak podłączone będzie lepiej działać ogrzewanie parownika,bo na razie mam z tym problem