Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Googluje i szukam i nic nieznajduje :(

ILE OLEJU DO SKRZYNI MANUALNEJ??

.....When you are leaving skid marks between corners, this means that you have enough POWER....
Opublikowano
koledzy a nie jest tak ze w skrzyni sie nie wymienia oleju chyba ze po remoncie przynajmniej tak mi sie wydaje
Opublikowano
koledzy wiec jezeli sie wymienia olej w skrzyni to po jakim czasie ja przejechalem moja bunia 50 tys niby ma przejechane 200tys i ja nic takiego n ie robilem
Opublikowano

Olej po zlaniu go wygladal jakby ktos tam frytki robil !! Olej czarny i smierdzacy spalenizna!! Pomimo ze BMW mowi ze niewymienia sie tego oleju ale sa w ogromnym bledzie .

Problem jest zeby nalac nowy olej przez to ze dojscie do korka jest utrudnione. Uzylem do tego ( hehe ) starego DOZOWNIKA do mydla i kawalka wezyka zamontowanego na koncu.

Pozdrawiam wszystkich i Dziekuje za pomoc !!

.....When you are leaving skid marks between corners, this means that you have enough POWER....
Opublikowano
Mnie koles w inchcape nalal do litrowej butelki pod korek i idealnie starczylo (nawet ciutke zostało).
Opublikowano
Nalał ? Mam rozumieć, że do ASO trzeba iść ze swoją butelką którą mi dopiero napełnią ? :mrgreen: Ile kosztuje litr tego oleju w ASO ? Też profilaktycznie wymienię.
Opublikowano
Heh, dają swoje litrowe banki po zuzytych olejach castrol (ja dostalem po formula rs :mrgreen:). Koszt chory, bo jakies 80zl/90zł - nie pamietam dokładnie. Mozna przebolec, bo czesto sie tego oleju nie wymienia. To co wyczytalem na e46fanatics to co 80tys km dobrze jest wymienic.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
po wymianie oleju w skrzyni jakos nieczuje roznicy . Biego wchodza jak wchodzily i skrzynia chodzi identycznie wiec chyba bede musial ja wymienic bo strasznie nie komfortowo chodzi :/ tak samo jak przed wymiana.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie po wymianie oleju w skrzyni różnica w pracy skrzyni była mało dostrzegalna latem, ale juz zimą skrzynia chodziła dużo lepiej niz przed wymianą.
spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano
wymienia się, ja wymieniałem i po wymianie zauważyłem różnicę, na lepsze oczywiście

Automat się z niej zrobił?