Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przeglądałem tematy ale nie znalazłem konkretnej odp. dlatego tworze nowy temat...

Ostatnio kombinowałem trochę przy tym czujniku pomiaru prędkości... Poprzedni właściciel połatał po chamsku kable przy wtyczce do czujnika. Dał dwa nowe kawałki przewodu o większej średnicy skręcił je po chamsku w miejscu gdzie kabel oderwał się od wtyczki (pech chciał że kabelki uksyły się przy samej wtyczce) zaizolował koszulkami termokurczliwymi... rozebrał wtyczkę i wcisnął tam kabelki żeby stykało. Ten patent nie działa więc postanowiłem wytrawić kwasem stare przewody i zlutować kable ze sobą. Na końcach kabli zagniotłem dwie wsuwki które zagniotłem na stykach czujnika pomiaru prędkości. Niestety nie podaje pomiaru prędkości ale ostatnio zauważyłem że wyskoczyła mi na liczniku dziennego dystansu 3jka więc jakiś sygnał dostaje. Teraz pytanie czy jest sen wyjmować ten czujnik żeby go wyczyścić czy lepiej od razu poszukać nowego. I jeszcze pytanie jedno czy jest taki czujnik dostępny wraz z wtyczką ?? Trochę pytałem po szrotach ale nikt nie chce mi sprzedać czujnika bez mostu :D