Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam panowie mam taki dylemat. w mojej bawarce jest strumiennica przez co nie mam podłączonej sondy. mam zamiar wywalić tą strumiennice i wrzucic jakiś tłumik środkowy, słyszalem ze mozna też wspawać kawalek kwasówki i bedzie dobrze. i teraz pytanie czy bede mógł podpiąć wtedy juz normalnie Sonde?? i czy poprawi to jakoś pracę silnika, spalanie, moc i czy będzie cichsza?? głównie chodzi o moc i zeby ciszej chodziła bo ten warkot na strumiennicy juz mnie dobija :evil:

___

Poprawiłem tytuł. Proszę nie przeklinać na przyszłość. mod

Opublikowano
no ponoc na strumiennicy nie mozna miec sondy. Sam nie wiem, przy takiej normalnej jezdzie pali z 12-13l silnik mam M50B20

Bzdura strumienica to plasebo i sonda moze byc ale byly seryjne M50 bez autoadaptacji czyt. bez lambdy :mrgreen:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano

Ale skoro była to raczej powinna się znaleźć w aucie. Głupoty gadają, że jak nie ma kata to sondy też nie może być. Skoro sonda jest przed katem to nie wiem czemu jej nie ma. Sonda lambda to ważna rzecz, ponieważ bada ona temp skład spalin i na podstawie wysyłanych informacji (nie tylko) jest dawkowana ilość paliwa. Gdy u mnie sondy były zepsute (M52B25) to auto paliło mi chyba z 20l po mieście, może przesadzam, ale teraz mam nowe BOSCH i auto pali normalnie jak na ten silnik.

Twoje spalanie na poziomie 12-13l po mieście przy normalnej jeździe jest chyba duże, ale mogę się mylić. Jeździsz na włączonej klimie, bo ona też podnosi spalanie o ok. 1 litr.

Opublikowano
nie no sonda jest tam wkręcona tylko nie jest wogóle nigdzie podpięta a tam gdzie jest gniazdo do niej pali sie tylko jakas czerwona dioda i nawet nie ma kabla zeby podpiąć. no to spalanie jest różne bo jak troche wdepne to potrafi wciagnąć nawet z 16l. to mówićie ze sonde mozna podpiąć i nic sie nie będzie dzialo?
Opublikowano
Myślę, że powinieneś podpiąć sondę, auto powinno być nawet lekko mocniejsze, jak komp będzie dostawał informacje od sondy, no i powinno spaść spalanie.