Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@rafi363

to masz lekką nogę ;)

u mnie tez skrzynia 6b

wyniki z dystrybutora a zawsze leje pod korek oponki 225/45 + 245/40

80% trasa 5,9-6,1

pare razy miałem większe trasy i specjalnie sprawdzałem spalanie przy 100% trasie - 5,6-5,7 z czego raczej dynamiczna jazda, troche po 160/170km/h na dwu pas-mówkach oraz autostradach a tak to 90-130 zalezy od warunków itp, zaskakująco mało spala ten silnik w trasie przy dynamicznej jezdzie, zreszta przy virusie i skrzyni 6b nie trzeba przekraczac 3tys obr aby wciągać passeratti, audiratti i ich pochodne...

spalanie zimowe jest niewiele większe, +0,2l max

w mieście mało jeżdżę... zazwyczaj jest to stosunek około 80% trasa 20% miasto

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
wiekszosc jezdze z pol roczna coreczka tak nie szaleje a ostatnio ,mialem pelny bak i trase po drodze gdzie nie przekraczalem 100 prawie caly czas tempomat przejechalem 120 km i tak z ciekawosci sprawdzilem ile spalil do baku weszlo 5 litrow i chyba trzy kieliszki 25ml:p wybaczcie za pisownie tak to jest z telefonami nie przecze ze potrafil mi spalic 11 litrow takie male wydmuchiwanie pajakow z ukladu wydegowego ale ogolnie to bardzo oszedne silniki
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Udało Ci się zrobić spalanie 11l? :shock:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.