Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, planuje zmianę silnika z 1.8is na 323i. Jednak wielu sprzedawców np na allegro podpisuje silniki 320i jako 323i. Jak odróżnić te dwa silniki na pierwszy rzut oka? Jakieś charakterystyczne cechy?
Opublikowano
Niewiele znalazłam na temat różnic. Próbowałam porównywać zdjęcia obydwu silników z tego samego roku jednak na pierwszy rzut oka wydają się identyczne. Mam okazję kupić silnik z 94r, elegancki bez wycieków 130tys przebiegu przywieziony z niemiec. Mam wątpliwości ponieważ osoba która sprzedaje uważa że to silnik 323i 170km jednak buda auta jest od 320. Samochód nie posiada żadnych oznaczeń (jest to dokładnie tylko przód samochodu bez szyb i prawie bez karoserii). I teraz nie wiem czy sprzedawca kłamie i zawyża pojemność bo wie że 320i by mnie nie zainteresowało, czy jest to ten silnik którego szukam bo przecież poprzedni właściciel mógł zmieniać silnik na większy. Dlatego szukam info jak odróżnić te silniki bo nie chce wierzyć na słowo sprzedawcy.
Opublikowano

Osobiscie to opisalem jak odroznic te silniki Pierwszy temat wszystko mowi :twisted:

viewtopic.php?f=68&t=119110

poczytaj na koncu ew daj vin auta z ktorego pochodzi silnik to ci powiem co tam wlozone bylo przez fabryke

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
dzięki za naprawdę dobry link, na pewno bardzo mi pomoże. Zaraz biorę się za szczegółowe czytanie. Później dam znać co i jak. Wiem że buda jest na 100% od dwu litrówki a silnik jeszcze nie wiem do końca ale mam nadzieję że zaraz się dowiem :lol:
Opublikowano
Przeanalizowałam wstępnie cały artykuł i znalazłam w końcu to czego szukałam, podziękowania dla autora :cool2: dzisiaj dopiero znalazłam te forum i jeszcze nie jestem obyta, ale powoli się wkręcę :mrgreen: