Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Może się to komuś przyda :)

Dzisiaj byłem na próbie przelewowej wtrysków. Pomimo, że korekcje na INPIE i DISIE wyszły Ok, tj, w granicach 0,1 do 0,3 to niestety na przelewach wyszedł jeden wtrysk do wymiany, ten co był na plusie 0,3. Tak że miarodajnym wynikiem jest przelew, a nie komp niestety, jak myślicie wystarczy wymienić ten jesden czy trzeba wymienić wszystkie, używka czy też nowe, jakie są wasze opinie. pozdrawiam

Opublikowano

A ile kosztowala CIebie sprawdzenie wtryskow?

Generalnie masz 4 opcje: regenerowac, kupic regenerowany, kupic uzywany z rozbitka albo nowy - przy czym nowy kosztuje cos kolo 1400 PLN.

Nie jestem specjalista w tym temacie, ktora z tych opcji wybrac - sam wymienilbym chyba tylko ten jeden wtrysk, ktory wyszedl wadliwy i jezeli mialbym sprawdzona uzywke na stole, to w nia bym sie pakowal.

Najchetniej sam jednak posluchalbym rad doswiadczonych kolegow, jaki ryzyko kryje sie za regeneracja.

Opublikowano
próbę przelewową miałem za friko :), tak że nie wiem ile kosztuje. Ale mam pytanie czy przelewy to napewno miarodajny wynik świadczący o tym że wtryskiwacz jest do wymiany ?
Opublikowano
Tak. Jeżeli podczas próby wali mocno w przelew to wtryski są do roboty. Jeżeli zrobisz jeden, to zaraz poleci następny. Jeżeli masz common-rail to regeneracja coś od 400zł za sztukę. To naprawa tylko hydrauliki, żadna wymiana końcówki czy cewki. Przed remontem zalecam wymontowanie i wypłukanie zbiornika paliwa oraz wymianę filtru paliwa.
... hominis est errare, insipientis in errore perseverare
Opublikowano
Jeszcze mam pytanie, czy żeby wymienić wtryski trzeba zdjąć kolektor? czy po wymianie wtrysku trzeba go kodować ? (e46 320d 150KM 2003r)
Opublikowano
Wartość prawidłowa to 0 :D im mniej tym lepiej. Wystarczy że zakryje denko słoiczka. Adaptacja wtrysku może być konieczna.
... hominis est errare, insipientis in errore perseverare