Skocz do zawartości

Pękła chłodnica [BMW 39 530]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, Koledzy jak zwykle liczę na waszą pomoc, mam nadzieję że mi pomożecie. Mój problem tkwi w tym, że jechałem samochodem i wyświetlił mi się komunikat " przegrzany silnik " (wyłączył się sam ). 5 sekund przed tym zdarzeniem było wszystko dobrze: temperatura w normie i momentalnie wskazówka od temperatury na czerwonym polu. Od dość dawna wyświetlał mi się w samochodzie komunikat "brak płynu w zbiorniczku wyrównawczym". Sprawdzałem i był płyn na 100%. a błąd był nadal na wyświetlaczu. Ale wracam do wczorajszego dnia. Patrze wstępnie co się stało? Okazało się że pękła plastikowa obudowa chłodnicy.Także po jeździe. :( Koledzy pomóżcie, jaka mogła być przyczyna? Mechanik powiedział że to ze starości chłodnica pękła i to nie jedyny przypadek ;/ Jaki może być koszt takiej chłodnicy ? Mówimy o samochodzie Marki BMW 530D 184 KM w automacie z klimatyzacją. Z góry dziękuję za pomoc.
Opublikowano

niedawno miałem identyczna sytuacje... jechałem i pękła chłodnica na łączeniu zbiorniczka wyrównawczego i chłodnicy... chciałem regenerować ale daleko jest regeneracja i nie wiadomo czy zrobią

chłodnice kupiłem w hurtowni itnercars i zapłaciłem za

firmę hella 540zł nowa(po znajomości) bo taka mi polecili w ASO w aso cena tej chłodnicy chyba 200zł więcej nowa chłodnica śmiga elegancko

Masz tutaj linka do mojego tematu na pewno Ci pomoże

viewtopic.php?f=72&t=120860

Opublikowano
  • Autor
niedawno miałem identyczna sytuacje... jechałem i pękła chłodnica na łączeniu zbiorniczka wyrównawczego i chłodnicy... chciałem regenerować ale daleko jest regeneracja i nie wiadomo czy zrobią

chłodnice kupiłem w hurtowni itnercars i zapłaciłem za

firmę hella 540zł nowa(po znajomości) bo taka mi polecili w ASO w aso cena tej chłodnicy chyba 200zł więcej nowa chłodnica śmiga elegancko

Masz tutaj linka do mojego tematu na pewno Ci pomoże

viewtopic.php?f=72&t=120860

Ale wiesz jaka była przyczyna tego że pękła ta obudowa chłodnicy??

Opublikowano

Witam

Mi w zeszłym roku poszła w 523i.

Ze starości (skruszył się wąż i zaczął płyn wyciekać).

Ja kupiłem jakąś nieoryginalną na allegro, nie pamiętam ile zapłaciłem , ale do 300zł spokojnie się zmieściłem. Do dziś dnia chodzi elegancko, nie ma żadnych problemów.

POZDRAWIAM