Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z temperaturą silnika, przy temperaturach minusowych wskazówka ledwo sie wychyla ogrzewanie nie działa ostatnio wskazówka powędrowała poza czerwony obszar nawet poza skale, ale z nawiewu wiało zimnym powietrzem. Znalazłem mały wyciek płynu na łączeniu węża z termostatem. Napompowałem układ ciśnienie spada ale bardzo powoli więc wyciek jest nie wielki i nie sądze żeby to było przyczyną tych problemów. Może ktoś podpowie jak sprawdzić termostat żeby nie wywalać kaski na nowy albo jaka może być inna przyczyna.

Z góry dziękuje.

Opublikowano
Mi to bardziej pasuje na zapowietrzenie układu niż na padnięty termostat. Próbowałeś odpowietrzania :?:
Opublikowano
Nie prubowałem najpierw musze zrobić ten wyciek wtedy odpowietrze. Jak byś mógł to napisz jak to odpowietrzyć to jest 3.0 m54. Dzięki
Opublikowano
Nie prubowałem najpierw musze zrobić ten wyciek wtedy odpowietrze. Jak byś mógł to napisz jak to odpowietrzyć to jest 3.0 m54. Dzięki
ja jestem pewien ze to powietrze ,temat guma,ja mielem z tym tekze problemy w poprzednich i tez panikowalem ,raz nawet tak jak ty wymienilem termostat ,byl dobry a bunie cholowalem do warsztatu,to specyfika modelu,jest kilka sposobow na ospowietrzenie ,kliknij w wyszukiwarce,to chyba najczestszy temat,ale nawet po odpowietrzeniu moze sie zdarzyc jakis pecherzyk ktory przyblokuje i trzeba wtedy wypuscis korkirm odpowietrzajacym,ja tak mialem i po kilkukrotnym upuscie bylo ok,niemozesz tak jak piszesz sprawdzac ogrzewania jak wskazowka bedzie na czerwonym od razu wylaczaj motor ,bo glowica do wymiany badz szlifu
Opublikowano
no wiem żeby motor gasić ale wysiadłem i dotknąłem i silnik był letni więc to był błąd wskażnika tylko nie wiem dlaczego tak sie stało wskazówka leżała nagle w ułamku sekundy wyleciała poza skale.
Opublikowano
no wiem żeby motor gasić ale wysiadłem i dotknąłem i silnik był letni więc to był błąd wskażnika tylko nie wiem dlaczego tak sie stało wskazówka leżała nagle w ułamku sekundy wyleciała poza skale.
no to zmienia postac ,mialem kiedys w 7emce zepsuty wskaznik a fachowcy wymienili wszystko a na koncu sam doszedlem ze to wskaznik,po odpaleniu ok pol min.moze mniej wskazowka szla na czerwone,a po ok 5min wracala do normy,przez przypadek sie dowiedzialem bo koles ktory o tym niewiedzial zapalil silnik,i dlubal pod maska a zanim dolecialem to wszystko bylo ok.z tym ze,chyba cala konsole trzeba zmieniac tak mi wtedy powiedziano
Opublikowano

Witam

Mialem podobny problem tylko ze u mnie nie dzialal wogole wskaznik temperatury nie dalo rady naprawic zegarow musialem wymienic zegary i przeprogramowac.Pozdrawiam :D

Opublikowano
chyba to jednak bedzie termostat. Wymieniłem dziś te uszczelki cieknące zmieniłem płyn, odpowietrzyłem i ciągle to samo jest +10 jeżdziłem wskazówka wstała ale tylko na koniec niebieskiego pola i to wszystko za cholere nie chce sie nagrzać musze wyjąć termostat i go sprawdzić tylko najpierw musze kilka zdrowasiek odmówić bo za cholere nie moge wyciągnąć obudowy wiatraka bede musiał chyba pas przedni rozbierać.