Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

nagle dzisiaj autko strasznie zaczęło skrzypieć z tyłu, po wielu poszukiwaniach pod autem znalazłem chyba że to skrzypi od:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=NC52&mospid=47751&btnr=33_1165&hg=33&fg=30 część numer 4, ale nie jestem pewien na 100%, czy ktoś to przerabiał?? Skrzypiało tak komuś już?? Planuje to rozebrać, wyczyścić gumy zobaczyć może któraś strzeliła i trze metal o metal, albo poprostu sól czy coś, chcę rozebrać, moze wyczyścić i nasmarować ?? Czy po takiej rozbiórce muszę ustawiać zbieżność na tyle znowu?? Z góry wielkie dzieki za pomoc :)

Opublikowano

ja przerabiałem ten temat po poprzedniej zimie.

u mnie była to część 2 ... masz dobry słuch, byłeś blisko.

po diagnozie na słuch najpierw kupiłem wahacz (14) ale po wymianie nadal skrzypiało (wstyd było jeździć).

poczytałem forum i większość użytkowników wskazywało na element nr 2.

zaufałem, kupiłem, wymieniłem i jak ręką odjął.

nie jest to droga część.

Opublikowano
tak też podejrzewałem po poszukiwaniach w necie, sam wymieniałeś?? Bo z tego co znalazłem to do samodzielnej wymiany trzeba jakiś specjalnych narzędzi i nie wiem czy to robić samemu czy dla spokoju lecieć na serwis.