Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

kupiłem dziś przerywacz. i okazało się że w moim przezywaczu są 4 wyjścia. a w tym co kupiłem są tylko 3. mechanik powiedział ze napewno ten u mnie 4 pin jest ślepy. wiec o co teraz chodzi?? dodam że na tym co kupiłem (sprawny) też nie działaja kierunkowskazy.

macie jakieś rady.. ???

dzieki i pozdrawiam :cool2:

.....:::::B M W:::::.....
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

masz kierunki boczne?? Jak tam to powinien być ten czteropalcowy przekaźnik. Zresztą są czy nie są, skory wyjąłeś 4pinowy przekaźnik to taki trzbea zamontować. Nie są one drogie gdyż podejdzie (jesli się nie mylę) przekaźnik praktycznie każdy 4-pinowy do kierunków (vw, opel, te starsze modele to mają te same przekaźniki. Ale jak przekaźnik nic nie da to może coś z przełącznikiem.

P>S> opisz co dokładnie ci się dzieje.

Opublikowano

A więc... jak kupiłem auto to po paru dniach zaczeły mi przerywać kierunki.. odkręciłem obudowe i jak dotknołem ręka mrygały dalej.. po paru dniach przestały działać. :( Kupiłem nowy przerywacz. z tego co wyczytałem to 4 pinowy jest do aut przystosowanych do haka. (posiadam hak) gdy wrzucam kierunek nic się nie dzieje. Natomiast gdy wciskam awaryjne to czuć jak przerywacz raz pyknie i nic. klawisz od awaryjnych sie podswietla i nie mryga.

Więc co mam teraz zrobić.?

Po dzisiejszej wizycie u elektryka... awaryjne już są ale jednak problem tkwi dalej. Kierunków nadal nie ma. Czy to może być wina przełącznika kierunków (prawo lewo) ??

opisuje dalej.... kupiłem używany przełącznik wraz z wiązką kabli i wtykiem do przerywacza od kierunków. jak wcisne do połowy guzik od awaryjnych to kierunki (prawo lewo) działają a jak puszcze to już nie działaja . Jakieś zwarcie?? tylko gdzie? macie jakieś pomysły??

Pomocy.. :(

pozdro :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ale nie działają Tobie awaryjne czy nie działają Tobie te kierunki lewo lub prawo (te co właczasz dżwignią przy kierownicy)??
Opublikowano

już wszytko zrobione. :norty: winny był przełącznik awaryjnych świateł... :oops:

Teraz mogę się cieszyć dalszą jazdą. :mrgreen:

Pozdro :cool2:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

podłucze sie pod temat:) dźwignia kierunków nie odbija po wyprostowaniu kierownicy:) muszę ręcznie wyłączać. co może być powodem?;> i swoja droga mało istotne pytanie nr2. czy można jakoś kierownice odsunąć albo dźwigienki odgiąć bo mam małpie łapy i kostkami zawadzam o obie dźwignie wiec kierunki i wycieraczki pracują czasem niepotrzebnie :oops:

jeśli robię bałagan to usuwam post i zakładam nowy temat:)