Skocz do zawartości

[e34] M50 2.0 24V - Czy to zatarta pompka paliwa?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , auto pożyczyłem bratu i niestety jezdził na resztkach benzyny a jest sekwencja i normalnie po przełączeniu chodziło na gazie . Brakło benzyny i nie szło odpalic juz normalnie auta , tylko odpaliłem auto awaryjnie na gazie . Dodam jeszcze że już raz mi sie tak stało , wtedy wystarczyło dolac benzyny i zaczeła pompka chodzić , a teraz nie chce odpalic ani ew. jak juz chodzi na gazie jak przełacze na paliwo gaśnie . zatankowałem dzisiaj pół baku .

1. Jak ew. sprawdzić czy to ta pompka ???

2. I czy ew. pompka bedzie pasować od e34 z silnikiem 2.0 12V (m20) '88rok , ja mam 2.0 24V (m50) '96rok , bo ową z tego modelu posiadam w garażu??

Opublikowano
W bagazniku pod dywanikiem jest klapka(po prawej) tam jest wejscie do pompy.Po wymontowaniu sprawdz ja na akumulatorze jak padla to z 12V bedzie jak ulal.Osobiscie chwilowo mialem kiedys z mazdy 323 i hulalo.Pozdr.
Opublikowano
Witam wymieniłem na nowa (uzywana) wstawiłem poppke która hulała w m20 , lecz po numerze BOSCH - pokazało że pasuje również do mojego (m50) jak i 2.5 i 2.0 . pozdrawiam