Skocz do zawartości

325i co to za czujnik u dołu w chłodnicy?.....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam auto po crashu(bmw 325i 92r. z klima i tempomatem) i mam jeden czujnik niepodpięty taki na 2 piny wkręcony od dołu w chłodnice wody praktycznie naprzeciw korka wlewu do chłodnicy który jest u góry.znalazłem 2 kabelki ale nie wiem czy to są do niego jeden brązowo -biały i brązowo -pomarańczowy.

czy ktoś mógłby mi pomóc ? nie wiem kóre kabelki do niego podpiąć,ani za co ten czujnik odpowiada.

Opublikowano
W e36 bynajmniej tak mi się wydaje masa i wszystkie przewody związane z masą są brązowe lub brązowe z jakimś kolorem . Połącz je i zobacz czy zaświeci się kontrolka od poziomu płynu jeśli się zaświeci to obojętnie jak je podłączysz do czujnika to będzie działać . To działa na zasadzie zamknięcia obwodu masy . Jeśli się mylę to niech też ktoś się wypowie . :cool2:
Opublikowano
ten czujnik odpowiada za informacje kiedy jest za mało płynu chłodniczego.Możliwe że miałeś wymienianą chłodnice z modelu z modułem Check Control.Jeżeli twoje auto nie zostało w to wyposażone to nic nie da podpinanie go bo nie masz tego modułu. Jeżeli świeci ci się kontrolka check jeśli np masz mało płynu spryskiwaczy,lub spalona żarówka itp to masz moduł :cool2:
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif