Skocz do zawartości

informacje na temat skrzyni tip tronik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.chcialem dowiedziec sie cos wiecej na temat skrzyni TIP TRONIC????pozdrawiam.
Opublikowano
Poszukaj na forum VAGów, na tym nic nie znajdziesz.
Opublikowano

kolego nie krytykuj tak od razu..Ty kiedyś też się na ten temat uczyłeś...

więc w stajni BMW używa się powiedzenia "steptornic" jest to to samo co tiptronic i moim zdaniem jest to łapanie za słówka tych "wymądrzałych" .

Zasada działania jest taka że masz możliwość przełączania biegów manualnie i automatycznie. Czyli np jedziesz sobie po mieście w trybie automatycznym i możesz sobie pociągnąć dźwignie do siebie w celu ustalenia samodzielnie biegu na którym chcesz jechać, a nie za pomocą sterownika czyli inaczej komputera.

Dla mnie zbędna rzecz chociaż czasami można się pobawić :)

...dla Was to tylko samochody...a dla mnie to sens życia...
Opublikowano
  • Autor
chodzi mi tez o awaryjnosc tej skrzyni?czy czesto sa problemy z taka skrzynia czy raczej nie?chodzi mi dokladnie o BMW E-38 2000 r 730d
Opublikowano
Witam Kolege hajpa . osobiście mam 730d z taką skrzynią i chodzi superowo rok 99 i przebieg na 99% realny 282tyś km :) polecam te auto wygoda wraz z ekonomią :)
Opublikowano
  • Autor
Wygoda napewno ja jezdze BMW E-39 530d i pieknie sie jezdzi a juz nie mowie o serii 7.Nigdy nie jezdzilem siodemka...moze kolega kupi to bede mial okazje tylko chcialem sie wlasnie upewnic dowiedziec cos wiecej o tym septroniku.....Ogladalismy wczoraj BMW E-38 czarna skora piekna....... :D