Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy wymieniałem odmę i po wymianie auto mi gaśnie, w zakresie obrotów od 1000 do 3000. Jeśli się ją wkręci na 3000 i puści gaz to spadają na 1000 i tam się zatrzymują przez krótką chwilę i spadają do normalnej wartości i silnik chodzi równo i nie gaśnie. Oczywiście jak wymieniałem odmę to rozkręciłem przepustnicę i ją wyczyściłem( była lekko zabrudzona). Odłączone też były niektóre kostki. Może miał ktoś takie problemy.
Opublikowano

Podobnych problemów jest cała masa

Widać że nie używasz szukajki

Prawdopodobnie czujnik wału korbowego ale pewności nabierzesz gdy podepniesz auto pod kompa

Opublikowano
Koledzy wymieniałem odmę i po wymianie auto mi gaśnie, w zakresie obrotów od 1000 do 3000. Jeśli się ją wkręci na 3000 i puści gaz to spadają na 1000 i tam się zatrzymują przez krótką chwilę i spadają do normalnej wartości i silnik chodzi równo i nie gaśnie. Oczywiście jak wymieniałem odmę to rozkręciłem przepustnicę i ją wyczyściłem( była lekko zabrudzona). Odłączone też były niektóre kostki. Może miał ktoś takie problemy.

Zobacz czy podłączyłeś czujni wałka rozrządu. Miałem ten sam problem po wymianie odmy - niepodłączony czujnik był sprawca całego zamieszania.

Sprzedam nową uszczelkę miski olejowej Elring do silników M50, M52 Vanos.
Opublikowano
Kolego "MajorRz" szukałem we wcześniejszych postach ale nie znalazłem odpowiedzi. Napisałem że wymieniałem odmę i ,że to się stało po tym. Czujnik wału a odma ma niewiele wspólnego ze sobą. Ale dzięki za podpowiedź. :D Winowajcą usterki był nie podłączony wąż który jest zaraz za przepływomierzem. Tak się gdzieś podwinął , że go nie podłączyłem :duh: . Dzięki kolgo j_a_r_o za odpowiedź Twoja był bliżej celu :D