Skocz do zawartości

320d LIFT BRAK KOMPUTERA I MANETKI BC ;(((

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od niedawna jestem posiadaczem BMW listopad 2001 rok, wersja już po lifcie 150km.

Mam problem, ponieważ moje autko nie posada komputera i na manetce nie mam przycisku BC :cry2: :cry2:

Mam pytanie, czy jeśli z przodu w zderzaku mam czujnik temperatury to mogę zakupić nową manetkę z BC i będzie już komputer ze spalaniem i zasięgiem itd???????

BARDZO PROSZĘ O POMOC.

Jakie koszty?

POZDRAWIAM

Opublikowano

jeśli masz klimatronic to jest i termometr ..... sprawdź ile kabelków dochodzi do manetki ja miałem 4 czyli ok , ale niektórzy mieli tylko 3 i musieli jeden dołożyć ....

samą manetkę jak dobrz poszukasz to i za 40 zł kupisz ale ogólnie chodzą po 100zł ....

A poza tym sam montaż nic nie da ... potrzebne jeszcze kodowanie , najlepiej i najprościej DISem - koszt około 100zł....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
ja tez mam 2001 po lifcie nie mialem komputera ani manetki bc manetka kosztowala mnie 50dych i tyle samo zalozenie manetki + programowanie ja nie mialem problemu z kabelkami bylo wszystko oki wiec moze u ciebie tez jest oki powodzenia POZDRAWIAM
Opublikowano
.....czasami zastanawia mnie polityka Monachium np w takich sprawach jak TA przecież kupno nowego samochodu czy to w latach 80,90itd itd kosztował sporo wiec podejscie do takich rzeczy jak termometr który jest ale klient nie moze skorzystac tylko musi kodowac(gdzie serwisy o DIS czy INPIE pojecia nie maja wiec o zarobek nie chodzi)uruchamiac na własną rekę jest troszeczkę dla mnie niezrozumiały.
(*pozdrawiam*)
Opublikowano
zgadza sie kolego bunia niby ma kompa ale niemozna go uzyc mysle ze chodzilo tu przy kupnie o dodatkowa doplate i klijent kupujacy atko pewnie zrezygnowal przynajmniej ja tak to sobie mysle
Opublikowano
jak masz klimatronic to musi być termometr :cool2:

http://img69.imageshack.us/img69/4769/dscf7685kopia.jpg

/// BORN ON THE RACETRACK TO LIVE ON THE STREET ///

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jak masz klimatronic to musi być termometr

Nie o to chodzi. Koledzy piszą o braku BC, a tym samym o braku temperatury zew. wyświetlanej na liczniku.

Oczywiście była to opcja i wymagała dopłaty. Chociaż kupować nowe e46 w tamtych czasach i szczędzić na kompie to trochę nieporozumienie. Oczywiście nic nie przebije e46 bez klimy :cool2:

Opublikowano

A KTO WIE GDZIE W OKOLICACH POZNANIA WYMIENIĄ MI PRZEŁĄCZNIK BEZ BC NA ZAKUPIONE JUŻ Z BC i na dodatek ZAPROGRAMUJE W KOMPIE ABY DZIAŁAŁO?? I JAKI KOSZT??

PISZCIE