Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanowne grono.

Przyszedł czas na wymianę przednich tarcz i klocków hamulcowych. Zamówiłem więc komplecik z firmy ATE. po dwu dniach czekania odbieram płacę i jadę do domku wymieniać.

Otwieram pudełko ATE i wyciagam piękne tarcze 322/30 sygnowane ATE.

Następnie otwieram pudełko ATE z klockami :shock: TEXTAR .

O co tu kurde chodzi myślę i zawijam do sklepu gdzie zanabyłem za ciężką kasę klocki ATE/TEXTER .

Mój kumpel który prowadzi ten bajzelek zrobił oczy ale że było po 14 nigdzie się dodzwonić nie dało - sobota- najlepszą sprawą jest to że klocki TEXTAR w opakowaniu TEXTAR są droższe o 40pln niż klocki TEXTAR w pudełku ATE - jakaś paranoja.

Ale założyłem - myślę olać - i teraz czekam aż klocki i tarcze ułożą się do siebie przez 200 kilo. żeby sprawdzić jakość hamulców.

Czy ktoś może mi to wyjaśnić co jest grane

Pozdrawiam Kanap

Opublikowano

CUDA

ale ja bym sie tym nie przejmował jak sam stwierdziles zaoszczedziles 40 dychy

ja mam u siebi klocki ate i mam mieszane uczucia niby hamuja ok ale wytwarzaj tyle czarnego pylu ktory osadza sie na felgach ze masakra a jezdze naprawde nie duzo a mimo to tzreba raz w tygodniu myc fele poprzednio mialem textary i nie przypominam sobie az takiego problemu z tym brudem a do tego zdarza sie ze piszcza przy hamowaniu

Opublikowano

Witam.

Marką bym się nie przejmował, obie dobre. A czarny pył to nie zawsze zły objaw. Klocki dzielą sie na te wydajniejsze i te bardziej trwalsze. Pierwsze prawie zawsze zostawiają pył, szybciej się zużywają, drugie są "czyste", dłużej służą ale mają nieco gorsze parametry hamowania.

Ja wymieniam właśnie nagrzewnicę. Mamy w E32 dwa układy. Behr i Siemens. Mam drugi i zgadnijcie kto robi nagrzewnicę do Siemensa? BEHR.

Pzdr

Opublikowano
możliwe że ATE kupuje klocki od TEXTARA...tak samo jak FEBI pakuje SWAGA i LAMFOLDER pakuje TRW :)
...dla Was to tylko samochody...a dla mnie to sens życia...