Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

czy skrzynia manual od 320 e36 24v 150kM, 92rok będzie pasowała do 520i e34 24v 92rok??? czy mocowania są takie same i czy przełożenia są takie same?

W swojej e34 mam założony dyfer od 525i, przez co pogorszyło mi się przyśpieszenie. Czy dyfer od tej samej e36 będzie pasował do e34?

Czy e36 92rok ma inne przełożenia niż e34 92rok?

Muszę szybko wymienić skrzynie biegów, a nie mogę znaleźć w pobliżu żadnej od e34, dlatego tak kombinuje.

pozdr

Opublikowano
skrzynie sa te same dyfer nie pasuje z e36 do e34 2.5 a 2.0 ma te sama skrzynie tylko dyfer inny... po drugie to juz było o tym na forum ewentualnie sprawdz sobie w real oem.
Opublikowano
według numeracji katalogowej od e36 na pewno pasują z rocznika 90 i 91, a co do 92 nie wiem, także czy ktoś przekładał już i sprawdził w praktyce?
Opublikowano
czy skrzynia manual od 320 e36 24v 150kM, 92rok będzie pasowała do 520i e34 24v 92rok???
tak
czy mocowania są takie same
jedyna różnica jaką zauważyłem jest w tym że e34 ma dodatkowe małe poduszki mocowane na podkowie pod dzwonem a w skrzyni z e36 nie ma na nie otworów jednak to nie problem.
czy przełożenia są takie same?
jeśli jest jakaś różnica to tylko w biegach 1 i 2 zależnie czy skrzynia ZF czy Getrag.
Czy dyfer od tej samej e36 będzie pasował do e34?
nie założysz tego dyferencjału do e34.