Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chcialem przyciemmnic szyby w moim e-30 kombi.gosc u ktorego bylem(podobno fachowiec i zna sie na ciemnieniu) powiedzial ze niezrobi mi tego bo niema pojecia i nie potrafi wyciągnąc tylnych bocznych szyb tzn te od bagaznika.dodał jeszcze ze jjak dowiem sie ja sie je wyciaga zeby czegos nieuszkodzic i niepogiac to zebym wrocił.Tam podobno jest jakas aluminiowa wstawka ktorą latwo mozna uszkodzic.Serdecznie prosze o rade kogos kto taką szybe juz wyciagał.dziekuje z gory.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

podczepie sie do tematu... tez bym chcial wyjąć tylną szybe w sedanie.... trudno jest?? trzeba na cos szczegolnego uwarzać??

pozdro :cool2:

.....:::::B M W:::::.....
Opublikowano

witam

co do sedana to nie jest trudno , chodzi tylko o to żeby w miare równo wyciągać szybe i najlepie z pomcą jakiejś osoby:)wyjmij takie dwie metalowe spinki w uszczelce są w dolnych rogach, potem taki plastik z uszceliki wyciągasz taki w środku uszczelki jakby sie znajdował, potem wchodzisz do samochodu i "pchasz" szybe z któregoś rogu. Jak uszczelka odpaży to wtedy już powolutku "pchasz" dalej w tą strone w która będzie ci wygoniej :wink:

pozdrawiam

BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano

dzięki bardzo za info... a czy uszczelke trzeba nową?? czy może być ta sama ( stan b. dobry )

pozdroo :cool2:

.....:::::B M W:::::.....
Opublikowano
uszczelka a i owszem ta sama :D nie będzie potrzeby kupywania nowej:) potem żeby wsadzić to zakładasz uszczelke na szybe , póżniej uszczelke owijasz raz do okoła sznurkiem (bez supłów) wchodzisz do srodka, a kumpel niech dociska ją i powinna wskoczyć elegancko:) a co kombi to nie wypowiem sie bo nie miałem z tym nigdy styczności ale myśle że na podobnych zasadzach
BAYERISCHE MOTOREN WERKE