Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :D

Szukałem,szukałem i mam pytanie czy ktoś z Was zna ten preparat?

http://moto.allegro.pl/item942342072_kleen_air_preparat_do_czyszczenia_klimatyz_okazja.html

A jak tak to czy to to nadaje się do skórzanej tapicerki? Mam beżową i obawiam się czy nie spowoduje np. przebarwień? Coś muszę zrobić bo śmierdzi:( Będę wdzięczny za uwagi.

Pozdr.

Opublikowano
Ja tego używałem i też mam jasną skórę. Ze skórą nic się nie stało, ale zbyt dużego efektu nie było. Najlepiej jest wprowadzić środek bezpośrednio do wylotów powietrza za pomocą długiej rurki, wtedy jest lepszy efekt. Podjechałem do gościa do zakładu gdzie nabijają klime i zrobił to za 20 zł. Także koszt nie jest wielki i rezultat lepszy. No i dobrze by było od razu wymienić filtry przeciwpyłkowe.
Opublikowano

Witam :D

Dzięki że się odezwałeś, jak dobrze zrozumiałem kupiłeś ten preparat i poszedłeś z nim do gościa od klimy, tak?

Filtr wymieniałem już dwa razy,efekt że tak powiem, mizerny. Teraz wisi "pachnidło" ale to chyba nie o to tylko chodzi bo grzyby nie są tym co nasze płuca lubią najbardziej. Zrobię tak jak radzisz, dobrze by było pozbyć się sublokatorów a i efekt "zapachowy" też nie do pogardzenia.

Pozdr.

Opublikowano
Ja polece ozonowanie. Podczas przegladu na wiosne zawsze robie uzupelnienie czynnika, wymiana filtru pylkowego i ozonowanie. Auto zamyka sie na ok 30-40 min, do srodka wrzuca koncowke z urzadzenia produkujacego ozon i klime na malym, zamknietym obiegu. Wybija wszystko, niszczy zapachy. Po ozonowaniu jakies 2 dni czuc w aucie lekki, swiezy zapach jak po burzy. Nie ma zabawy z rurkami, piankami, itp.