Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie małe pytanie. BMW e36 316 chodzi nie równo na wolnych - obroty skaczą w przedziale 800-1500 rpm, przy dodawaniu na maxa gazu czasami auto przymula/zalewa

Czego to może być wina?

Czy silniczek krokowy powinien otwierać się w 100% (tak jak to miałem w e30 320)? bo mój otwiera się tylko w około 10%

Opublikowano
Jak dla mnie to nie krokowy bo ci zamula. Sprawdziłbym przepływkę i sonde,ale najlepiej to zrobić na kompie lub podmieniając przepływke z takiego samego silnika.Silniczek krokowy ma otwierać się na całym zakresie .ma chodzić dość pasownie ale tak byś mógł nim poruszyć
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
Sprawdz czy visco chodzi. U mnie nie chodziło i obroty falowały ale słabiej. Jak naprawiłem wiatrak to jest liga :) :mrgreen:

:shock: :shock: A co ma viscoza do falowania obrotów i zamulania :mad2:

Opublikowano
na moje to może być sonda...jak ja miałem padniętą to też strasznie falował na obrotach od 200 do 1300....i tak w kółko a potrafił nawet zgasnąć...wymieniłem i jest dużo lepiej...
Opublikowano
Sprawdź sondę i przepływkę. Niedawno też miałem problem z falującymi obrotami, kolejne wymiany silniczków krokowych nie przynosiły efektu. Okazało się ze to sonda. po wymianie obroty trzyma super i pali znacznie mniej.