Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam problem czy możecie pomóc? Wysiadł mi nawiew przy moim tds 318 z klimatyzacją. Pierwszymi objawami było to , że w czasie jazdy przestawał działać na jakiś czas po chwili ponownie nawiewał. Od kilku dni wysiadł definitywnie. Dodam że klimatronik funkcjonuje można sterować pozostałymi funkcjami wyświetlacz wskazuje siłe nawiewu ogrzewa szybę tylną przełącza obieg zamknięty itp. Przestał działać wentylator. O co chodzi jak to naprawić, może był już gdzieś ten temat poruszony.Znalazłem podobny problem tu na forum ale dotyczył E 38.
Opublikowano

sprawa jest prosta jez

albo zakup na allegro ok 200-250 zł albo wlasna naprawa użyj szukaj w google i znajdziesz krok po kroku jak naprawić :)

Opublikowano

Jeż albo wentylator . Wentylator możesz sprawdzić wyciągając wtyczke z jeża i zewrzeć piny

1 Brązowo-Żółty Silnik dmuchawy

2 Zielono-Brązowy Zasilanie (z przekaźnika), zabezpieczony F20

3 Niebiesko-Czerwony Sterowanie siłą nawiewu (sygnał z modułu)

4 Nie pamiętam Masa

5 Zielono-żółty Silnik dmuchawy

Jak widzisz, by sprawdzić silnik zewrzyj pin 4 z 5, i 1 z 2

Opublikowano
U mnie trzeba bylo wymienic wentylator. Objawy te same. Czasami trzasniecie drzwiami wlanczalo wentylator. Ale najpierw sprawdz jeza. Czytalem, ze nie warto go naprawiac.
  • 3 lata później...
Opublikowano
Hej. Mam ten sam problem co kolega w tym samym modelu tylko że wpinałem dwa jeże i nie było żadnej reakcji wiatrak jak nie działał tak nie działa. Obstawiacie panel climatronica? Prąd do jeża dochodzi elektryk to sprawdzał.