Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
tak jak w temacie mam mały problem z moja bmw:( na zimnym silniku odpalam wszystko jest w po zadku ale delikatnie dodaje gazu obroty rosną normalnie ale jak puszcze gaz to raptownie spadają silnik prawie gaśnie zafaluje i znowu jest dobrze. i tak po każdym dodaniu gazu silnik raptownie spada z obrotów zafaluje ze dwa razy i jest normalnie. dopóki się troszkę nie rozgrzeje miał ktoś taki przypadek morze i wie co to morze być? jakieś pomysły? o ruszeniu bez gazu na zimnym silniku można pomazać bo delikatnie puszczając sprzęgło silnik odrazy raptownie spada z obrotów. tak jak by nie miał wo gule siły a niby pracuje na ssaniu ma wyższe obroty ale jednak coś jest nie tak.... na ciepłym silniku jest wszystko dobrze choć bez gazu tez sieczko jest ruszyć bo się dzieje coś takiego jak by ten silnik falował jak ruszam ale to mi wo gule nie przeszkadza. najgorzej jest na zimnym.silnik 1.8 m40 90r.
Opublikowano
ale czyściłem go kilka razy i nadal to samo:( to tylko wymiana mnie czeka na inny? żadnej innej opcji nie ma? ale i jak się silnik po zadnie rozgrzeje to raz trzyma 1200 a raz 800 obr. ale to się zdarza dość sporadycznie no ale się zdarza najczęściej przy jeździe po misce
Opublikowano
sprawdzałem i podpinałem i niby wszystko jest Oki. koledzy a jest możliwość kupna kabla i podpięcia sobie auta w domu? no i czy da się załatwić jakieś oprogramowanie do tego? doże to mogą być koszta?