Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam zamiar zakupić e36 316. Po odpaleniu silnik przez kilka sekund nie trzyma wolnych, po chwili zaczynają one "skakać" w przedziale 900-1500 rpm. Gdy się samochód rozgrzeje, to nadal czuć delikatne skakanie obrotów silnika. Właściciel mówi że to przez sparciałą rurę dolotu, która jest prowizorycznie sklejona taśmą izolacyjną i ponoć tam łapie lewe powietrze i przez to tak się dzieje... Czy to możliwe? czy coś "grubszego"?
Opublikowano
Ale jezeli ktos probowal skleic dolot to szukal przyczyn falujacych obrotow. Uszczelnil dolot ale to nie pomoglo... Czyli problem nadal wystepuje i nie wiadomo co to jest(mozna sie domyslac). Guma duzo nie kosztuje. Powiedz sprzedajacemu zeby wymienil gume i jak bedzie dobrze to mu za nia zaplacisz :) nie kupuj czegos co zle chodzi :!:
Opublikowano

Koleś za nią woła 2kzł bo go psy złapały i dostał za brak prawka itp, i musi mieć kasę na mandat i na prawko (ma jeszcze 4 dni do spłaty) i dlatego woła mało i chce jak najszybciej to sprzedać... a to na pewno prawda, bo to kumpel, niemal sąsiad i widziałem że go złapali...

Mówił że po sklejeniu tego izolacją było dobrze przez kilka dni, a teraz znów zaczęło skakać

Opublikowano
Jestem tu nowy, swoją betke kupiłem miesiąc temu i miałem ten sam problem, tzn. nie trzymała obrotów na zimnym silniku, żeby ruszyć trzeba było bardzo delikatnie obchodzić się ze sprzęgłem, autko szarpało podczas ruszania ze świateł itp. Rura doprowadzająca powietrze też była oklejona izolacją, zamówiłem nową, tania nie była bo kosztowała 160zł ale po wymianie jak ręką odjął. Silniczek trzyma obroty od samego początku, wszytko wróciło do normy.