Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam mozliwosc kupna e39 530d, rok 2003, przebieg 180 tys. Zakladajac ze np. stan skrzyni automatycznej jest w danym momencie idealny, to ile jeszcze wytrzyma do remontu? No i zastanawia mnie ze auto ma rdze na tych czarnych listwach oslaniajacych slupki drzwiowe - latwo sie to cos wymienia? sprzedajacy z usterek zglasza wyciek z przekladni kierowniczej, silnika przy skrzyni biegow i slabe amortyzatory.

Na co jeszcze szczegolnie warto zwrocic uwage przy tym przebiegu i jakich wydatkow mozna spodziewac sie w najblizszym czasie? Jakie sa typowe slabe punkty tej wersji?

Opublikowano

Witam

Także zamierzam kupić ten model, tylko że oglądałem z roku 2000r. Ja zabrałem ze sobą mechanika znajomego, i dosłownie wszystko co można było to zauważył bo resztę jedynie na stacji diagnostycznej, jeśli chodzi o amory, czy zbieżności czy przebieg jest ok.

Mechanik sprawdził mi:

1. Lakier - posługiwał się specjalnym miernikiem do badania warstw lakieru, bo tak można sprawdzić szybko czy auto było malowane

2. Silnik - począwszy od wycieków do turbiny

3. Stan ogólny i zawieszenie, na tyle ile mógł

4. I oczywiście dokumentacje

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Tylko 180 tyś km i wycieki oleju.

Siedmio-letnie auto 3-litrowy diesel i 180 tyś km - nie bądz naiwny.

Nikt nie kupuje dużego diesela poto aby stał w garażu.

Najważniejszy jest przebieg, ale ten oryginalny od tego zależy czy będziesz cieszył się z zakupu.

M-PAKIET

Colour ORIENTBLAU METALLIC

Skórka BEżOWA

8,5 l/100km w mieście

Opublikowano
W przebieg akurat wierze, bo auto kupione w Polsce, caly czas jednen wlasciciel, serwisowane w jednym serwisie, wiec cala historia do sprawdzenia. Tylko ze pomijajac przebieg i ladne, niezniszczone wnetrze, reszta auta pozostawiala nieco do zyczenia.